Avokadon sävyttämä hummus saa herkullisen maun uunissa pehmeiksi paahdetuista tuoreista jalapenoista. Tarjoa tahna itse tehtyjen nachojen kanssa tai tortillojen täytteenä.
Jalapenohummus ja nachot
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jalapenot ja kuorelliset valkosipulinkynnet pieneen uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä jalapenot kerran kypsentämisen aikana. Ota valkosipulit pois aiemmin, jos ne alkavat tummua liikaa.
-
Peitä astia ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Kuori jalapenot ja valkosipulinkynnet. Poista jalapenoista kannat.
-
Valuta kikherneet ja laita ne monitoimikoneen kulhoon. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää jalapenot, valkosipulinkynnet, tahini, öljy ja suola. Purista sitruunamehu ja saksi korianteri joukkoon.
-
Soseuta ainekset sileäksi tahnaksi. Lisää vettä tarvittaessa, jos koostumus tuntuu liian paksulta.
-
Valmista nachot. Leikkaa tortillat paloiksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa 180-asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria. Paista tortillapalat muutamassa erässä öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat hieman pullistuneet ja muuttuneet väriltään kauniin kullanruskeiksi. Nosta nachot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta ne suolalla.
-
Tarjoa jalapenohummus itse tehtyjen nachojen kanssa.