Paista japanilaistyylinen ohut, makea munakas ja kokkaa munakkaan päälle supervihreä salaatti avokadosta, soijapavuista ja pistaasipähkinöistä.
Japanilainen munakas
Ainekset
Työvaiheet
- Jos tarjoat munakkaan edamame-salaatin kanssa, tee ensin salaatti valmiiksi (ohje ohessa).
- Hienonna kevätsipuli. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta dashi- tai kasvisliemi sokerilla ja suolalla. Yhdistä seos kananmunien kanssa.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Kaada munakasseos pannuun ja ripottele kevätsipuli päälle. Kypsennä keskilämmöllä pari minuuttia. Kun munakas on lähes hyytynyt, voit lisätä pinnalle tofua tai katkarapuja.
- Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Dashi on japanilainen merilevästä ja kuivatusta kalasta valmistettu liemijauhe. Sitä myydään etnisissä ruokakaupoissa.
Avokado-edamamesalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kastikkeen ainekset.
- Keitä edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneenpalot keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Sekoita kastike joukkoon.
- Huuhtele ja kuivaa salaatti. Laita tarjoilukulhoon. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskottele limetin mehua päälle tummumisen estämiseksi.
- Kuori kurkku halutessasi ja halkaise se pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku puolikuiksi. Nostele kasvikset ja pähkinät salaatin joukkoon.