Juurisellerin maku on kuin luotu paahdettavaksi. Tee muusi perunoiden sijaan pavuista, niin saat annoksen proteiinit kohdilleen. Maustevoi kruunaa myös kasvispihvin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Juuriselleripihvit & papumuusi
Ainekset
1
(noin 800 g)
kokonainen selleri
1
dl
BBQ-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1⁄2
tl
suolaa
1⁄4
tl
mustapippuria
Maustevoi
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
75
g
voita
1⁄2
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
chipotle-chiliä
Papumuusi
2
tlk (á 380g/230 g)
isoja valkoisia papuja
1
dl
kermaa
1
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa selleri kolmen sentin viipaleiksi.
- Sekoita BBQ-kastike, öljy, savupaprikajauhe, suola ja pippuri. Sivele kastiketta sellerinsiivuille molemmin puolin. Paahda siivuja uunipellillä 30–40 minuuttia. Käännä kiekot välillä ja lisää kastiketta.
- Soseuta tomaatit ja huoneenlämpöinen voi. Hienonna yrtit ja sekoita ne sekä chilijauhe voin joukkoon. Levitä maustevoi leivinpaperille, kääri rullalle ja muotoile pötköksi. Laita voi jääkaappiin.
- Valuta pavut. Kiehauta pavut ja kerma kattilassa ja hauduta 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuoriosa papujen joukkoon. Lisää mehua, öljyä, voita ja suolaa. Soseuta paksuksi soseeksi. Tarjoile selleripihvit muusin ja maustevoin kera.
Vinkki! Vegaanisen annoksen saat käyttämällä kasvipohjaista margariinia ja kasvikermaa.