Juurisellerin maku on kuin luotu paahdettavaksi. Tee muusi perunoiden sijaan pavuista, niin saat annoksen proteiinit kohdilleen. Maustevoi kruunaa myös kasvispihvin.
Juuriselleripihvit & papumuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa selleri kolmen sentin viipaleiksi.
- Sekoita BBQ-kastike, öljy, savupaprikajauhe, suola ja pippuri. Sivele kastiketta sellerinsiivuille molemmin puolin. Paahda siivuja uunipellillä 30–40 minuuttia. Käännä kiekot välillä ja lisää kastiketta.
- Soseuta tomaatit ja huoneenlämpöinen voi. Hienonna yrtit ja sekoita ne sekä chilijauhe voin joukkoon. Levitä maustevoi leivinpaperille, kääri rullalle ja muotoile pötköksi. Laita voi jääkaappiin.
- Valuta pavut. Kiehauta pavut ja kerma kattilassa ja hauduta 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuoriosa papujen joukkoon. Lisää mehua, öljyä, voita ja suolaa. Soseuta paksuksi soseeksi. Tarjoile selleripihvit muusin ja maustevoin kera.
Vinkki! Vegaanisen annoksen saat käyttämällä kasvipohjaista margariinia ja kasvikermaa.