Rapeiksi leivitetyt selleri schnitzelit saavat raikasta hapokkuutta sienisalsasta. Tuoreiden kantarellien sijaan lisukkeen voi valmis taa säilötyistä kantarelleista tai suppilovahveroista.
Juurisellerischnitzelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese juurisellerit ja paahda niitä kokonaisina 200-asteisessa uunissa noin 30–45 min, kunnes veitsi uppoaa niihin sulavasti. Anna sellereiden jäähtyä ja kuori ne. Leikkaa juurekset noin 1½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele viipaleet nopeasti kylmällä vedellä.
-
Laita leivitykseen tarvittavat ainekset ja astiat valmiiksi. Kaada jauhot lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada ne syvälle lautaselle. Laita kolmannelle lautaselle hapanjuurileivän murut. Varaa neljäs lautanen leivitetyille schnitzeleille. Päällystä viides lautanen parilla talouspaperilla paistettuja schnitzeleitä varten.
-
Kääntele yksi selleriviipale kerrallaan jauhoissa, dippaa se kananmunaan ja valuta ylimääräinen pois. Kääntele selleriviipale seuraavaksi leivänmuruissa: voit painaa muruja varovasti kiinni leikkeeseen. Siirrä valmis leike lautaselle odottelemaan, ja leivitä loput sellerit samoin.
-
Kuumenna öljy pannulla noin 190 asteeseen. Laita niin monta schnitzeliä pannuun kuin saat mukavasti mahtumaan. Paista 2–3 minuuttia, käännä leike ja paista sitä toiselta puolelta yhtä kauan, kunnes leike on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta leike lautaselle ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä talouspaperiin.
-
Nosta leike lautaselle ja lisää päälle keko sienisalsaa. Tarjoa reilun majoneesilusikallisen kanssa.
Salsa pikkelöidyistä sienistä
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista sienet pikkelöitymään mieluiten 1–2 päivää ennen tarjoilua. (Jos käytät säilöttyjä kantarelleja, niitä ei tarvitse pikkelöidä erikseen.) Laita viinietikka, viini ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä. Putsaa sienet ja laita ne lasipurkkiin. Kaada viilentynyt liemi päälle ja sulje tiiviisti – älä jätä purkkiin ilmaa. Anna maustua jääkaapissa.
-
Valmista sienisalsa pikkelöidyistä sienistä. Valuta sienet liemestä isoon astiaan (säästä liemi). Kuori ja hienonna punasipulit ja valkosipulinkynsi. Hienonna persiljanvarret. Lisää sipulit, persiljat ja öljy sienten joukkoon. Mausta pikkeliliemellä ja suolalla. Tarkista maku.
Vegaaninen sitruunamajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Laita aquafaba, viinietikka ja suola korkeaan sauvasekoittimen mentävään astiaan.
-
Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä, mutta älä nosta sekoitinta pohjasta. Lisää joukkoon öljy hitaasti ohuena nauhana, kunnes seos on hyvin sekoittunutta, paksua ja kiiltävää. Voit nostaa sauvasekoittimen pois.
-
Mausta raastetulla sitruunankuorella.