Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
11:05 | 2.4.2014

Juusto-kukkakaalikohokas

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anna-Maija Tanttu ja Jyri Muttonen KUVA Lauri Mannermaa

Kohokkaan voi tehdä uunivalmiiksi tuntia tai jopa puoli päivää ennen paistamista. Lempeässä kohokkaassa on kerroksittain kukkakaalia, paahtoleipää ja kermajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
30 min + 1 t 30 min
Keskivaikea

Juusto-kukkakaalikohokas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
kukkakaalia
6–8
vaaleaa paahtoleipäviipaletta
150
g
kermajuustoa tai vuohenjuustoa (esim. Ribelaire)
Munamaito
3
kananmunaa
3
dl
maitoa
1
dl
ruokakermaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
n. 1
tl
valkopippuria myllystä
2
tl
hienonnettua timjamia
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia
Lisäksi
3
rkl
parmesaani- tai emmentalraastetta
1
rkl
voita tai ruokaöljyä

Vaiheet

  1. Kypsennä kukkakaali höyryttämällä noin 10 minuuttia tai keittämällä noin 15 minuuttia.
  2. Voitele laakea, reunallinen uunivuoka voilla tai öljyllä. Revi leipäviipaleet kookkaiksi paloiksi. Peitä niillä vuoan pohja ja säästä loput pinnalle levitettäväksi.
  3. Leikkaa juusto viipaleiksi. Paloittele kukkakaali. Levitä kukkakaalit ja juustot kerroksiksi vuokaan. Asettele loput leipäpalat päälle.
  4. Tee munamaito. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja kerma. Purista valkosipulinkynnet joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja ruohosipulilla. Kaada munamaitoseos vuokaan. Ripota juustoaaste päälle.
  5. Anna seistä vähintään 1 tunti ennen paistamista, jotta neste kostuttaa ainekset. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kohokas on kauniin vaaleanruskea. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Anna-Maija Tanttu
Kukkakaali
Juusto
Kohokas
Valio: valkosipulivoi
Vegebaari

Suosituimmat

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini