Painoleipä on hauska tarjottava kaveriporukalle.
Haluatko lisätä täytteeseen broileria? Katso ohje täältä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
20 min+ 4 h/ yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kasviksilla täytetty painoleipä
Ainekset
1
vaalea maalaisleipä
1
punasipuli
1
valkosipulin kynsi
300
g
herkkusieniä
1 + 1
rkl
oliiviöljyä
¼ + ¼
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
sitruunamehua
1
pihvitomaatti
1
pkt
(125 g) mozzarellaa
2
rkl
dijonsinappia
100
g
tuoretta pinaattia
1
dl
(10 kpl) aurinkokuivattuja tomaatteja
1
puntti
basilikaa
1
pkt
(125 g) rucolaa
Työvaiheet
- Halkaise leipä yläosasta, säästä pala kanneksi ja kaavi pois pehmeä sisusta.
- Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja freesaa sipulisuikaleita ja valkosipulia 3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sipulit sivuun, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista herkkusieniä 5 minuutin ajan. Mausta timjamilla, sitruunamehulla ja suolalla.
- Viipaloi tomatti ja mozzarella.
- Täytä leipä. Levitä ensin 1 rkl sinappia leivän pohjalle ja nosta päälle paistetut sipulit. Asettele tomaattiviipaleet sipulien päälle. Painele tuore pinaatti tiiviiksi kerrokseksi leipään ja lisää päälle kerroksittain paistetut sienet, mozzarella, basilika, aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi reilusti rucolaa. Voitele leivän kansipalan sisäpuoli 1 rkl dijonsinappia ja paina kansi leivän päälle.
- Kääri leipä tiiviisti folioon ja anna leivän vetäytyä painon alla huoneenlämmössä 4 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Painoa saa olla ainakin pari kiloa, jotta leipä myös hieman litistyy.