Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Ali kokkaa Soppa365-tv:ssä radiojuontaja Anna Perhon kanssa kasvispihvejä, jotka kääräistään pitaleivän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvispihvit ja munakoisomajoneesi

Ainekset

Kasvispihvit
2
prk
(800 g) kikherneitä (säilyke)
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
tl
cayennepippuria
1
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
pientä porkkanaa
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulin kynttä
n. 5
dl
korppujauhoja leivitykseen
rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisomajoneesi
3
dl
majoneesia
1/2
munakoiso
2
valkosipulin kynttä
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
suolaa
Lisäksi
pitaleipää
salaattia
kurkkua
punasipulia suikaleena
tahinia eli seesamitahnaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin munakoisomajoneesi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Grillaa munakoisoa kauttaaltaan esimerkiksi parilapannulla niin, että se paahtuu ja kypsyy vähän. Nosta munakoiso uuniin kypsymään, kunnes se on pehmeää, noin 10 minuuttia. Ota kypsä munakoiso uunista ja kaavi lusikalla sen sisus ulos ja pilko se veitsellä "soseeksi", anna jäähtyä hetki. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna minttu. Sekoita valkosipuli, minttu ja sitruunan mehu majoneesiin. Sekoita jäähtynyt munakoisosose majoneesiin ja mausta suolalla. Tarkista maku.
  2. Tee kasvispihvit. Valuta kikherneet huolellisesti. Silppua sipuli ja porkkanat pieneksi. Kypsennä sipuli- ja porkkanasilppu tilkassa rypsiöljyä pannulla ja valuta hyvin rasva pois. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Laita kaikki ainekset korppujauhoja lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi taikinaksi.
  3. Pyörittele pihvimassasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pyöryköitä ja leivitä ne kauttaaltaan korppujauhoissa. Kuumenna rypsiöljyä pannussa ja paista pyörykät muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa pihvit pitaleivän, salaatinlehtien, kurkun, punasipulin, tahinin ja munakoisomajoneesin kanssa. 

Vinkki! Jos haluat oikaista, leikkaa munakoiso siivuiksi ja paahda pannulla kypsäksi. Näin vältyt uunin lämmittämiseltä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pannukaali

Ainekset

1
iso varhaiskaali
2
valkosipulinkynttä
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku tilliä
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.

  3. Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.

  4. Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti piimäliemessä

Ainekset

n. 20
varhaisperunaa
4
naattiporkkanaa
2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
rs (500 g)
mansikoita
1
l
herneitä
1
rs (20 kpl)
syötäviä orvokkeja
Liemi
2
avomaankurkkua
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.

  2. Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

  3. Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.

  4. Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.

 

Kommentit (0)