Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Ali kokkaa Soppa365-tv:ssä radiojuontaja Anna Perhon kanssa kasvispihvejä, jotka kääräistään pitaleivän väliin.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvispihvit ja munakoisomajoneesi

Ainekset

Kasvispihvit
2
prk
(800 g) kikherneitä (säilyke)
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
tl
cayennepippuria
1
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
pientä porkkanaa
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulin kynttä
n. 5
dl
korppujauhoja leivitykseen
rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisomajoneesi
3
dl
majoneesia
1/2
munakoiso
2
valkosipulin kynttä
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
suolaa
Lisäksi
pitaleipää
salaattia
kurkkua
punasipulia suikaleena
tahinia eli seesamitahnaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin munakoisomajoneesi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Grillaa munakoisoa kauttaaltaan esimerkiksi parilapannulla niin, että se paahtuu ja kypsyy vähän. Nosta munakoiso uuniin kypsymään, kunnes se on pehmeää, noin 10 minuuttia. Ota kypsä munakoiso uunista ja kaavi lusikalla sen sisus ulos ja pilko se veitsellä "soseeksi", anna jäähtyä hetki. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna minttu. Sekoita valkosipuli, minttu ja sitruunan mehu majoneesiin. Sekoita jäähtynyt munakoisosose majoneesiin ja mausta suolalla. Tarkista maku.
  2. Tee kasvispihvit. Valuta kikherneet huolellisesti. Silppua sipuli ja porkkanat pieneksi. Kypsennä sipuli- ja porkkanasilppu tilkassa rypsiöljyä pannulla ja valuta hyvin rasva pois. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Laita kaikki ainekset korppujauhoja lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi taikinaksi.
  3. Pyörittele pihvimassasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pyöryköitä ja leivitä ne kauttaaltaan korppujauhoissa. Kuumenna rypsiöljyä pannussa ja paista pyörykät muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa pihvit pitaleivän, salaatinlehtien, kurkun, punasipulin, tahinin ja munakoisomajoneesin kanssa. 

Vinkki! Jos haluat oikaista, leikkaa munakoiso siivuiksi ja paahda pannulla kypsäksi. Näin vältyt uunin lämmittämiseltä!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Parsa yhdistetään tässä piirakassa brie-juuston ja sitruunan kanssa. Helppo pohja tehdään valmiista filotaikinasta.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + paisto 25 min

Brie-parsapiirakka

Ainekset

12-16
tankoparsaa (2 punttia)
½
pkt
filotaikinaa
100
g
voita
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
sitruunan kuoret
200
g
brie-juustoa
5
oksaa
timajmia
1
muna
150
g
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja raasta sitruunan kuoret voin joukkoon. Kostuta suti sitruunavoihin ja sivele sitä vuoan pohjalle. Nosta filotaikinalevy vuokaan. Sudi sitruunavoita filotaikinalevylle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta uusi taikinalevy edellisen päälle, sudi voita ja ripottele siemeniä. Jatka kunnes vuoassa on kauttaaltaan 6–7 kerrosta taikinaa.
  3. Leikkaa brie siivuiksi ja hienonna timjami. Riko muna kulhoon. Sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, hunaja ja pippuri.
  4. Napsauta parsoista puumainen varrenosa pois. Kaada ranskankerma-munatäyte taikinalevyjen päälle. Lado brie-siivut tasaisesti täytteen päälle. Asettele parsat riviin juuston päälle. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 105 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta terveellisempi pyttipannu! Paista edellisenä päivän yli jäänyt riisi pannulla, ja yhdistä kasviksiin sekä härkikseen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-riisipannu

Ainekset

2
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
3
porkkanaa
1
parsakaali
3
kevätsipulia
2
tl
öljyä
4
dl
keitettyä täysjyväriisiä
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis TexMex)
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
soijakastiketta
2
tomaattia kuutioina
Korianteria

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Paahda pähkinärouhetta ja seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinä-siemenseos syrjään pannulta. Suikaloi porkkanat ja leikkaa parsakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hienonna kevätsipuli. Paista kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Porkkana ja parsakaali saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  2. Lisää pannulle kypsä riisi ja härkis. Jatka paistamista vielä pari minuuttia tai kunnes riisi ja härkis ovat kunnolla kuumentuneet.
  3. Mausta pannu limetin mehulla ja soijalla ja sekoita joukkoon tomaattikuutiot. Ripottele valmiin ruoan pinnalle pähkinä-siemenseosta ja tuoretta korianteria.

Kommentit (0)