Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Ali kokkaa Soppa365-tv:ssä radiojuontaja Anna Perhon kanssa kasvispihvejä, jotka kääräistään pitaleivän väliin.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvispihvit ja munakoisomajoneesi

Ainekset

Kasvispihvit
2
prk
(800 g) kikherneitä (säilyke)
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
tl
cayennepippuria
1
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
pientä porkkanaa
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulin kynttä
n. 5
dl
korppujauhoja leivitykseen
rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisomajoneesi
3
dl
majoneesia
1/2
munakoiso
2
valkosipulin kynttä
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
suolaa
Lisäksi
pitaleipää
salaattia
kurkkua
punasipulia suikaleena
tahinia eli seesamitahnaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin munakoisomajoneesi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Grillaa munakoisoa kauttaaltaan esimerkiksi parilapannulla niin, että se paahtuu ja kypsyy vähän. Nosta munakoiso uuniin kypsymään, kunnes se on pehmeää, noin 10 minuuttia. Ota kypsä munakoiso uunista ja kaavi lusikalla sen sisus ulos ja pilko se veitsellä "soseeksi", anna jäähtyä hetki. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna minttu. Sekoita valkosipuli, minttu ja sitruunan mehu majoneesiin. Sekoita jäähtynyt munakoisosose majoneesiin ja mausta suolalla. Tarkista maku.
  2. Tee kasvispihvit. Valuta kikherneet huolellisesti. Silppua sipuli ja porkkanat pieneksi. Kypsennä sipuli- ja porkkanasilppu tilkassa rypsiöljyä pannulla ja valuta hyvin rasva pois. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna yrtit. Laita kaikki ainekset korppujauhoja lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi taikinaksi.
  3. Pyörittele pihvimassasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pyöryköitä ja leivitä ne kauttaaltaan korppujauhoissa. Kuumenna rypsiöljyä pannussa ja paista pyörykät muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa pihvit pitaleivän, salaatinlehtien, kurkun, punasipulin, tahinin ja munakoisomajoneesin kanssa. 

Vinkki! Jos haluat oikaista, leikkaa munakoiso siivuiksi ja paahda pannulla kypsäksi. Näin vältyt uunin lämmittämiseltä!

Hyvä terveys on lisännyt 119 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Kevyissä juureslastuissa on reilusti makua – ja upea väri. Valitse mahdollisimman pitkulainen ja solakka bataatti, jolloin lastuista tulee kauniin pyöreitä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Bataattilastut ja hernedippi

Ainekset

1
bataatti
2
rkl
öljyä
Hernedippi
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
rkl
limetin mehua
1/4
tl
suolaa
1
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola, ja sekoita.
  2. Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Jogurtti-fenkolikeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana. Joka tapauksessa se on supermaukas. Soppa viimeistellään rapsakalla kevätsipulilla, raikkaalla mintulla ja tilkalla tujakkaa harissaöljyä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fenkoli-jogurttikeitto

Ainekset

4
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
l
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1
kananmuna
1
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
dl
säilykelinssejä
2
kevätsipulinvartta
2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
harissaöljyä
Harissaöljy
1
valkosipulinkynsi
1
dl
öljyä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
harissatahnaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin harissaöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli ja fenkolinsiemenet öljyyn. Kuumenna noin 30 sekuntia ja ota kattila liedeltä. Sekoita harissa öljyyn ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Hienonna kevätsipulit, kuoritut valkosipulinkynnet ja fenkoli.
  3. Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnetut kasvikset liemeen ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Yhdistä kulhossa jogurtti, kananmuna ja maissitärkkelys. Sekoita. Ota kauhallinen kuumaa kasvislientä ja sekoita se jogurttiseokseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Kaada jogurttiseos poreilevaan liemeen ja sekoita hyvin. Lisää kuivattu minttu, suola ja pippuri. Hauduta 5–8 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Valuta linssit. Hienonna kevätsipulit, minttu ja lehtipersilja. Jaa annokset lautasille ja annostele linssejä, sipulia ja yrttejä päälle. Viimeistele harissaöljyllä.

Kommentit (0)

Tätä Mojo- kastiketta tarjoillaan Kanariansaarilla esimerkiksi ryppyperunoiden, eli Papas Arugadas kanssa. Sopii hyvin myös grillatulle lihalle.

Vaikeustaso
Helppo

Punainen Mojo- kastike (Mojo Colorado)

Ainekset

1
Kokonainen valkosipuli
1
tl
Suolaa
200
ml
Oliiviöljyä
1
Kokonainen punainen paprika
1 - 2
tl
Kuminan siemeniä
2
Paahtoleipäviipaletta ilman kuoria
50 - 100
ml
Valkoviinietikkaa
1
tl
Paprikajauhetta

Työvaiheet

1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.
2. Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja 50 ml valkoviinietikkaa yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
3. Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa.

Kommentit (0)