Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Annospaloiksi leikattu kevätsipulipannukakku tarjotaan dipin, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison kanssa. 

Vinkki! Voit valmistaa pannukakun edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota se huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätsipulipannukakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
suolaa
6
valkosipulinkynttä
dl
kylmää vettä
6
kananmunaa
3
rkl
paahdettua seesamiöljyä
rkl
seesaminsiemeniä
5–6
kevätsipulinvartta
3
punaista chiliä
2
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Dippikastike
2
tl
seesaminsiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää vesi ja 3 munaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi seesamiöljy ja seesaminsiemenet.

  3. Ota 1/3 taikinasta erikseen ja riko siihen loput munat. Viipaloi kevätsipulit 3 cm:n paloiksi ja viipaloi myös chilit.

  4. Kaada rypsiöljy uunivuokaan tai -pellille ja laita vuoka uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi. Kaada taikina varovasti vuokaan. Lisää pinnalle kevätsipulit ja chilit.

  5. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, kaada päälle erikseen ottamasi kananmunilla rikastettu taikina.

  6. Kuumenna uunin grillivastukset ja paista pannukakkua uunin ylätasolla vielä 5–7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

  7. Tee dippikastike. Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa. Raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä dipin aineet kulhossa.

  8. Leikkaa pannukakku jäähtyneenä annospaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison (ohjeet alla) kanssa.

Aasialaiset mäiskykurkut

Ainekset

2
(n. 450 g)
kurkkua
½
tl
suolaa
¼
ruukku korianteria
Kastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
¼–½
tl
chilirouhetta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkut viipaleiksi, ripottele niille suola ja laita siivilään 10 minuutiksi. Purista enin neste kurkuista pois.

  2. Raasta valkosipuli. Yhdistä kastikkeen aineet ja kääntele seos kurkkujen joukkoon. Hienonna korianteri pinnalle.

Chilimunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1
dl
rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
kiinalaista mustaa riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise ja leikkaa munakoisot noin 7 cm:n viipaleiksi.

  2. Höyrytä munakoisot pehmeiksi wokissa tai kattilassa, noin 15 minuuttia. Siirrä munakoisot kulhoon ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon kertynyt neste pois ja purista munakoisoista enin neste pois.

  3. Revi munakoisot suikaleiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia.

Kommentit (4)

Jausa

Miksi rypsiöljyn voimakasta ja outoa makua pitää tunkea leivonnaisiin kun oliiviöljyäkin on tarjolla? Onko kyse siitä, että halutaan suosia kotimaista? Se ei mielestäni ole oikein ruokaresepteissä.

12

@Jausa kumpaa olet kokeillut, tavallista vai kylmäpuristettua? tavallinen rypsiöljy ei maistu yhtään millekään

luzverdecradily

@Jausa olen samaa mieltä 12 kanssaan, tavallinen rypsiöljy ei maistu yhtään millekään mutta kylmäpuristettulla rypsiöljyllä on voimakas maku. Niin käyttää tavallinen rypsiöljy!

kunnantyöläinen

Miksi tehdään ruokaohjeita niin että köyhillä ei ole varaa ostaa kaiken maailman mausteita ja lisätarpeita?????Köyhyys on suomimaassa valtavaa!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Pinnalta rapeat, sisältä tomaattisen aromikkaat pastaputket maistuvat juhlavieraille. On tärkeää antaa valmiin paistoksen vetäytyä, jotta se pysyy ehjänä annosteltaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hunajakennocannellonit

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
cannelloni-pastaputkia
TOMAATTIKASTIKE
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
4
rkl
öljyä
4
prk (à 390 g)
paseerattua tomaattia
3
rkl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
oliiveja pieninä kuutioina
PINAATTIKASTIKE
380
g
salaattipinaattia tai lehtikaalia
3
rkl
öljyä
2
prk (à 200 g)
ranskankermaa
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
3
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
200
g
fetajuustoa
1
dl
parmesaania raastettuna
(tuoretta basilikaa tai oreganoa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat pienenpieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään 15 min. Lisää kikherneet ja pieniksi kuutioidut oliivit.

  2. Hienonna pinaatit. Kuullota ne pannulla öljyssä muutamassa erässä. Laita kulhoon. Lisää kermat, parmesaani, sitruunamehu ja -kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Laita puolet tomaattikastikkeesta cannellonien korkuiseen uunivuokaan. Jos sinulla ei ole tarpeeksi korkeaa vuokaa, laita leivinpaperisuikale vuoan sisään siten, että se on hieman cannelloneja korkeampi. Työnnä cannellonit tiiviisti pystyyn vuokaan.

  4. Laita loppu tomaattikastike ja pinaattikastike kertakäyttöisiin pursotinpusseihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastiketta noin puoleenväliin. Pursota loppu kastike väleihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastikkeen päälle tomaattikastike. Murusta feta cannelloneihin.

  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Raasta kuuman paistoksen päälle parmesaania. Peitä foliolla ja keittiöpyyhkeellä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Purkki tai pari kypsiä linssejä on hyvä pitää keittiön kaapeissa hätävarana. Niistä syntyy nopea tomaattinen kastike, jonka ei tarvitse kauaa porista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssibolognese

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
½
ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1
tlk (380 g)
kypsiä punaisia linssejä (säilyke)
2–3
tl
sokeria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota 1 minuutti ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

  2. Lisää tomaattipyree ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

  3. Peitä pannu kannella ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa linssibolognese pastan, perunamuusin tai keitetyn ruokaviljan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Moderni metsäsienisalaatti saa yllättävästi makua harissasta. Aavistuksen makea ja hieman tulinen tahna toimii mahtavasti tuhdissa smetana-ranskankermakastikkeessa.

Blinit paistetaan usein kirkastetussa voissa. Sulata sitä varten paketillinen voita kattilassa. Anna voisulan seistä muutama minuutti ja kuori pinnalta vaahto pois. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Pohjalle jää sakka, jonka voit käyttää vaikka leivonnassa. Kirkastettu voi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään
Vaikeustaso
Helppo

Klassiset blinit ja moderni metsäsienisalaatti

Ainekset

5
dl
(täys)maitoa
25
g
tuorehiivaa
3
dl
tattarijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
olutta
3
kananmunan keltuaista
2
tl
suolaa
50
g
voita sulatettuna
3
kananmunan valkuaista
PAISTAMISEEN
kirkastettua voita
MODERNI METSÄSIENISALAATTI
300
g
kuutioituja suolasieniä, esimerkiksi haaparouskuja
1
iso punasipuli
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
kurkkusalaattia
1
rkl
harissaa
1
rkl
hunajaa
½
pienen sitruunan mehu ja 1 pienen sitruunan kuoriraaste
1
ruukku ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita joukkoon tattarijauhot, peitä kulho liinalla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan, tai jääkaapissa seuraavaan päivään.

  2. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, olut, keltuaiset, suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

  3. Tee taikinan tekeytyessä sienisalaatti. Liota suolasieniä, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. Valuta huolella. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suolan tarve ja lisää halutessasi.

  4. Kuumenna pannu aluksi hyvin kuumaksi. Paista kirkastetussa voissa valurautapannulla keskilämmöllä, kunnes blinien reunat rupeavat hyytymään, voitele välillä voisulalla. Käännä ja paista vielä muutama minuutti, lisää kirkastettua voita pannulle vähitellen paistamisen lomassa.

VINKKI!

Klassisen blinitaikinan muuntaminen gluteenittomaksi onnistuu helposti vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan, gluteenittomaan jauhoseokseen ja valitsemalla gluteeniton olut.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuresta ja piparjuuresta makua saava jättiblini on kätevä tarjottava. Paistat vain muutaman ja leikkaat valmiiksi pikkupaloiksi. Tästä taikinasta tulee neljä jättibliniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
35 min + taikinan kohotukset 2 t
Vaikeustaso
Helppo

XL-punajuuriblini

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tattarijauhoja
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
2
dl
luonnonjogurttia
1maitoa
dl
maitoa
2
kananmunaa
1
kypsä punajuuri
2
rkl
raastettua piparjuurta
PAISTAMISEEN
kirkastettua voita
TARJOILUUN
smetanaa, graavikalaa, mätiä, kapriksia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.

  2. Sekoita jogurtti ja maito keskenään ja lämmitä 42-asteiseksi.

  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja lisää keltuaiset jogurttimaitoon. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

  4. Soseuta punajuuri ja sekoita piparjuuriraaste joukkoon. Lisää taikinaan. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon. Anna vielä seistä huoneenlämmössä tunnin ajan.

  5. Paista blinit kirkastetussa voissa isolla valurautapannulla keskilämmöllä molemmin puolin rapeiksi.

  6. Leikkaa valmiit blinit annospaloiksi tarjolle ja nosta päälle smetanaa, graavikalaa, mätiä, kapriksia ja hienonnettua tilliä.

Kommentit (0)