Annospaloiksi leikattu kevätsipulipannukakku tarjotaan dipin, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa pannukakun edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota se huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista.
Kevätsipulipannukakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää vesi ja 3 munaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
-
Ota 1/3 taikinasta erikseen ja riko siihen loput munat. Viipaloi kevätsipulit 3 cm:n paloiksi ja viipaloi myös chilit.
-
Kaada rypsiöljy uunivuokaan tai -pellille ja laita vuoka uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi. Kaada taikina varovasti vuokaan. Lisää pinnalle kevätsipulit ja chilit.
-
Paista uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, kaada päälle erikseen ottamasi kananmunilla rikastettu taikina.
-
Kuumenna uunin grillivastukset ja paista pannukakkua uunin ylätasolla vielä 5–7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
-
Tee dippikastike. Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa. Raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä dipin aineet kulhossa.
-
Leikkaa pannukakku jäähtyneenä annospaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison (ohjeet alla) kanssa.
Aasialaiset mäiskykurkut
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkut viipaleiksi, ripottele niille suola ja laita siivilään 10 minuutiksi. Purista enin neste kurkuista pois.
-
Raasta valkosipuli. Yhdistä kastikkeen aineet ja kääntele seos kurkkujen joukkoon. Hienonna korianteri pinnalle.
Chilimunakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise ja leikkaa munakoisot noin 7 cm:n viipaleiksi.
-
Höyrytä munakoisot pehmeiksi wokissa tai kattilassa, noin 15 minuuttia. Siirrä munakoisot kulhoon ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon kertynyt neste pois ja purista munakoisoista enin neste pois.
-
Revi munakoisot suikaleiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia.
Miksi rypsiöljyn voimakasta ja outoa makua pitää tunkea leivonnaisiin kun oliiviöljyäkin on tarjolla? Onko kyse siitä, että halutaan suosia kotimaista? Se ei mielestäni ole oikein ruokaresepteissä.
@Jausa kumpaa olet kokeillut, tavallista vai kylmäpuristettua? tavallinen rypsiöljy ei maistu yhtään millekään
@Jausa olen samaa mieltä 12 kanssaan, tavallinen rypsiöljy ei maistu yhtään millekään mutta kylmäpuristettulla rypsiöljyllä on voimakas maku. Niin käyttää tavallinen rypsiöljy!
Miksi tehdään ruokaohjeita niin että köyhillä ei ole varaa ostaa kaiken maailman mausteita ja lisätarpeita?????Köyhyys on suomimaassa valtavaa!!!