Kesäkurpitsavuoka maistuu ateriana salaatin kanssa tai lisukkeena.
Kevyempi kesäkurpitsavuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut perunat. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kääntele kesäkurpitsaviipaleet vehnäjauhoissa ja paista ne nopeasti kuumassa rypsiöljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Lado kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, kevätsipulia, valkosipulia ja oliiveja kerroksittain uunivuokaan. Lisää kerroksiin suolaa, mustapippuria ja kuivattua minttua. Vatkaa kananmunat kermaviilin joukkoon ja lisää juustoraaste.
- Ripottele vuokaan ensin korppujauho ja kaada päälle kermaviili-munaseos. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia, viimeistele persiljalla ja tarjoile salaatin kera.