Kidneypapucurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota kuivattuja papuja vedessä noin 12 t. Kaada vesi pois. Keitä pavut kypsiksi vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa chilistä kanta pois ja paloittele chili. Soseuta sipulit, chili, inkivääritahna ja säilötyt tomaatit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Huuhtele tomaattitölkki vedellä ja lisää joukkoon. Soseuta, kunnes seos on sileää.
-
Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Lisää kanelitanko, sinapin- ja korianterinsiemenet. Kun siemenet alkavat poksua, kaada tomaattikastike pannulle. Sekoita hyvin.
-
Lisää garam masala, kurkuma, kardemumma, mustapippuri ja tamarinditahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoittaen 25–30 minuuttia, kunnes kastike on kiehunut kokoon ja väri on tummentunut.
-
Lisää suola ja kidneypavut. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon kookosjogurtti. Voit tarjota sen myös erikseen. Hienonna pinnalle korianteria ja tarjoa curry keitetyn basmatiriisin kanssa.
Vinkki Voit käyttää kookosjogurtin sijaan myös maidosta valmistettua maustamatonta jogurttia.