Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
15:09 | 15.4.2014

Kikhernepihvit falafelien tyyliin

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 min
Keskivaikea

Kikhernepihvit falafelien tyyliin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
tlk
/230 g kikherneitä
1 ½
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
½
sitruunan mehu
(1
valkosipulinkynsi)
½–1
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(¼
tl
jauhettua juustokuminaa)
3–4
rkl
jauhoja (vehnä, speltti tai gluteeniton)
Lisäksi
3
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Kaada ne tehosekoittimeen ja lisää tahini. Pese ja kuivaa pinaatti ja laita tehosekoittimeen. Hienonna persilja joukkoon ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Raasta halutessasi valkosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi juustokuminalla.
  2. Soseuta massa melko tasaiseksi mutta älä liian pitkään, ettei siitä tule tahnaa. Voi olla, että joudut pysäyttämään koneen välillä ja tuuppaamaan aineksia lusikalla liikkeelle. Lisää jauhot viimeisenä, sillä ne saattavat tehdä massasta venyvää. Siirrä massa toiseen kulhoon, peitä kelmulla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
  3. Tee korianterijogurtti (ks. ohje).
  4. Muotoile massa 10–12 pihviksi kostutetuin käsin. Paista pihvit reilussa määrässä öljyä rapeaksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Anna pihvien valua hetki talouspaperin päällä ja tarjoa heti. Halutessasi voit tarjota pihvien kanssa salaattia, couscousia ja paahdettuja paprikoita.

     

 

Vinkki! Voit muotoilla pihvit valmiiksi jääkaappiin ja vain paistaa nopeaksi yöpalaksi.

 

 

Juomasuositus: Falafelit kaipaavat yrttistä, mineraalista mutta samalla hieman mausteista viiniä. Italialainen Pinot Grigio St. Magdalena, 14,08 e, on loistava valinta. Viini raikastaa annoksen monivivahteisia makuja.(Terhi Oksanen-Alén)

 

Korianterijogurtti

Ainesosat

1
ruukku
korianteria
3
dl
turkkilaista jogurttia
½
sitruunan mehu
100
g
fetajuustoa tai 1/2–1 tl suolaa

Vaiheet

  1. Hienonna korianterin lehdet ja varret mutta älä hakkaa niitä veitsellä edestakaisin. Sekoita korianteri, jogurtti ja sitruunan mehu kastikkeeksi. Murenna feta joukkoon tai mausta kastike suolalla.
  2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kikhernepihvit
falafel
Korianteri
Sasu Laukkonen
Vegebaari

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini