Papu-riisipata on kiva lisuke vaikkapa karibialaistyyliselle aterialle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kookosmaitoon keitetty papuriisi
Ainekset
2
dl
kookosmaitoa
3
oksaa tuoretta timjamia
4
maustepippuria
2
dl
basmatiriisiä
1
prk
(170/285 g) käyttövalmiita mustia papuja
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kookosmaito, valkosipuli, timjami ja maustepippurit kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen seistä 10 minuuttia.
- Nosta mausteet pois kookosmaidosta, lisää 3 desilitraa vettä ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää riisit ja keitä 10 minuuttia.
- Huuhtele pavut juoksevassa kylmässä vedessä ja lisää ne riisin sekaan. Jatka kypsennystä 5 minuuttia.