Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Intialainen herkkuateria syntyy helposti valmiista kotijuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + haudutus 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotijuustocurry

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
cm:n
pala inkivääriä
1
chili
2
rkl
(kookos)öljyä
2
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
kardemummaa
2
tlk
tomaattimurskaa
1/2
sitruunan mehu
1
dl
kermaa
2
pkt (á 250 g)
kotijuustoa (esim. Valio)
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
tl
suolaa
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili siemenineen.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit, inkivääri, chili ja mausteet. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Lisää tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20–40 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä täyteläisempi kastikkeesta tulee.
  4. Lisää sitruunan mehu ja kerma. Paloittele kotijuusto parin sentin kuutioiksi. Taita jäiset pavut katki. Lisää kastikkeeseen ja mausta suolalla. Hauduta muutama minuutti.
  5. Tarjoa curry keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohjeet Suvi Rüster kuva Tuomas Kolehmainen

Jauhelihakeiton vegeversio syntyy näppärästi Härkiksestä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkiskeitto

Ainekset

500
g
perunoita, kiinteä lajike
2
porkkanaa
1
(100 g)
pala juuriselleriä
½
purjo
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
kokonaisia maustepippureita
1
laakerinlehti
1
Härkistä, esim. tex-mex -maustettua
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-päärynäsosekeitto + päärynä ja porkkanasipsit

Ainekset

Porkkana-päärynäsosekeitto
4
kpl
Porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
päärynä (1 iso tei 2 pientä)
1
rkl
sulatejuusto
1
dl
kuohukerma
n.1
tl
suolaa
n.1
l
vettä (kasvisten keittämiseen)
Päärynäsipsit
1
kpl
iso päärynä
Porkkanasipsit
2
kpl
porkkanaa
himalajan vuoristosuola

Työvaiheet

PORKKANA-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuullota kasviksia kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori ja pilko pääryvä, lisää kasvisten sekaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sulatejuusto ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku.

PÄÄRYNÄSIPSIT
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksii viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Levittele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Laita uuniin.

Kuivata päärynöitä uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita.

PORKKANASIPSIT
Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat käyttäen mandoliinia tai veistä: käännä porkkana ja leikkaa ne vinottain saadaksesi ovaalinmuotoisia paloja. Jos palat ovat liian paksuja, niistä tulee pehmeitä rouskuvien sijaan.

Asettele porkkanat yhteen kerrokseen leivinpaperille pellin päälle ripottele pintaan suolaa.

Laita pelti uuniin ja kypsennä porkkanoita 15–20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kuivia ja rapeita. Tarkkaile tilannetta etenkin loppua kohden, sillä porkkanat voivat palaa nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen


Tomaattiset munakoisot ja basilikapistou lainaavat makunsa klassiselta provencelaiselta vuokaruualta, joka on nimeltään tian d'aubergines.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Provencen munakoisot

Ainekset

4
pientä munakoisoa
1
tl
suolaa
3/4
dl
oliiviöljyä
4
dl
tomaattikastiketta (valmis pastakastike)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
250
g
bufalamozzarellaa
4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
4
rkl
pistouta (ks. ohje alla)
4
rkl
rouhittua pekaanipähkinää

Työvaiheet

  1. Halkaise munakoisot. Viillä leikkuupintaan veitsellä kevyet ristiviillot. Kuumenna öljy pannussa ja paista munakoisoja leikkuupinta alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä munakoisot, peitä pannu foliolla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  2. Laita munakoisot uunivuokaan. Mausta tomaattikastike viinietikalla ja lusikoi se munakoisoille. Levitä revitty mozzarella ja raastettu parmesaani pinnalle. Paahda 250-asteisen uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi munakoisojen päälle pistouta ja viimeistele pähkinöillä.

Pistou

Ainekset

1
tomaatti
3
valkosipulinkynttä
2
tuuheaa ruukkua basilikaa
100
g
raastettua parmesaania
n. 1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatti. Viillä tomaatin kantaan ristiviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Laita se sitten hetkeksi kylmään veteen. Poista tomaatista kuori.
  2. Kuori valkosipulit ja laita ne basilikanlehtien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi.
  3. Halkaise kaltattu tomaatti, poista siemenet lusikalla ja lisää tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste basilikaseokseen. Laita kone uudelleen käyntiin. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on jämäkkää mutta lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)