Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Nappaa makoisa härkiskepakko ja syö kasviksia huomaamatta!

VINKKI! Samasta taikinasta saat myös 24 pyörykkää tai 10 pihviä. Paistetut kepakot, pihvit tai pyörykät voi pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-härkiskepakot

Ainekset

1
pkt (250 g)
Härkistä
1
pieni
kukkakaali (tai ½ isoa)
1
sipuli
1 + 2
rkl
ruokaöljyä
2
munaa
1/2
dl
maustamatonta jogurttia
1 - 1 1/2
dl
korppujauhoja
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Surauta härkis hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneella. Laita muru kulhoon. Murenna kukkakaali samoin. Hienonna sipuli.
  2. Paista sipulia ja kukkakaalimuruja pannulla öljyssä pehmeäksi 3–5 minuuttia. Kumoa kasvisseos härkiksen joukkoon ja lisää munat, jogurtti ja korppujauhot. Lisää tomaattipyre, mausteet ja 2 rkl öljyä. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Muotoile taikinasta öljytyin käsin kepakoita ja paina ne grillitikkuihin. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Laita kepakot uunipellille ja paista uunissa 25 minuuttia.

Kommentit (7)

Vierailija

2 munaa voi korvata pellavasiemenlimalla 1,5 dl

Pellavalima jättää ruuat myös kuohkeammaksi ja mehevämmäksi kuin kannamuna esim. leivonnassa, siemenet voi jättää. Liman voi tehdä keittämällä tai yö yli liottamalla. Keittämällä voidaan liman paksuutta säädellä. Halvempia, terveellisempää ja luontoystävällisempää kuin kananmuna.

Kikihernejauho on toinen vaihtoehto mutta se ei tuo kosteutta.

Vierailija

2 munaa voi korvata pellavansiemenlimalla 1,5 dl

Pellavalima jättää ruuat myös kuohkeammaksi ja mehevämmäksi kuin kananmuna esim. leivonnassa, siemenet voi jättää. Liman voi tehdä keittämällä tai yö yli liottamalla. Keittämällä voidaan liman paksuutta säädellä. Halvempia, terveellisempää ja luontoystävällisempää kuin kananmunat.

Kikihernejauho on toinen vaihtoehto mutta se ei tuo kosteutta.

Vierailija

En omista tehosekoitinta niin onnistuiskohan sauvasekoittimella?

TuuBaa

Tuollaisia "kepakoita" löytyy siivotessani kissan hiekkalaatikkoa.  Tosin ilman seesaminsiemeniä.

Vierailija

Olipas todella huono ohje! Kukkakaalia ei tehosekoittimella pysty murskaamaan todellakaan sekä härkiskin jää vaan sinne reunoille kasaan. Seesaminsiemenet puuttui ohjeesta kokonaan. Tulee myös aivan mautonta, mikäli noilla määrillä maustaa....huolellisuutta!

Vierailija

Mihin seesaminsiemenet unohtuivat?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, seesaminsiemenet tulevat kepakoiden pinnalle! Lisään tiedon ohjeeseen.

Lisään myös tiedon, että pieni kukkakaali riittää. Niin mausteiden määrä on sopivampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

Ainekset

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1
tlk (noin 285 g / 145 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä kuutioina/suikaleina
tl
savupaprika- jauhetta
2
dl
ruokakermaa
¼
dl
pastan keitinvettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
300
g
spagettia
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.

  3. Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tässä versiossa feta saa hieman erilaista makua fenkolinsiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallinen feta-tomaattipasta

Ainekset

200
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
FENKOLIÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolin siemeniä
1
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
300
g
nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)
(suolaa ja mustapippuria)
PÄÄLLE
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

  2. Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

  4. Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Kommentit (0)