Ravintola Armaksen kasviskebabin sisällä on paahdettuja juureksia ja ovelat lisukkeet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 t 30 min
Helppo
Kuohkeat perunarieskat
Ainesosat
6 kpl
1½
dl
vettä
2½
dl
(pakaste)perunamuusia
1
tl
merisuolaa
1 1/4
dl
turkkilaista jogurttia
15
g
tuorehiivaa
2½
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
spelttijauhoja
Vaiheet
- Kiehauta vesi ja sekoita se perunamuusiin. Lisää suola ja jogurtti. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää perunamuusiseokseen. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa hitaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Taikina voi aluksi vaikuttaa melko kuivalta, mutta jogurtin ja perunamuusin sekoittuessa koostumuksen tulisi notkistua.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Märän taikinan työstöä helpottaa, kun lisäät reippaasti jauhoa päälle aina, kun taikina tuntuu tarttuvan käsiin tai kaulimeen. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot noin 1 cm:n paksuisiksi rieskoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota 20–30 minuuttia. Laita uuniin kuumenemaan 180 asteeseen
- Paista rieskoja 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.