Halloween-fondue! Kaiverra, paahda ja täytä juustolla - ja kerää kaverit dippailemaan kurpitsan ympärille!
Kurpitsafondue
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kurpitsan kannasta hattu. Kaiverra kurpitsa tyhjäksi siemenistä ja rihmoista.
- Nosta kurpitsa hattuineen 200-asteiseen uuniin kypsymään noin tunniksi, kunnes se on melkein kypsä.
- Ota kurpitsa uunista, täyte tiiviisti juustoraasteella, lorauta joukkoon viini ja lisää myös maissitärkkelys. Sekoita varovasti ja sulje hattu.
- Nosta kurpitsa takaisin uuniin 30-45 minuutiksi, kunnes juusto sulaa. Voit sekoitella juustomassaa välillä.
- Nosta kurpitsa uunista ja sekoita juustomassa tasaiseksi.
- Nauti dippaamalla leipäpaloja juustoon. Syö lopuksi kuoresta irtoava hedelmäliha.
En lisännyt maissijauhoa, kun ei sattunut olemaan ja onnistui silti aivan mainiosti. Puolitin kurpitsan kahdelle pääruuaksi. Kun Gryere oli loppunut, murustimme kurpitsaan vielä vähän Gorgonzolaa jälkiruuaksi. Oli herkullista!