
Nepalilaisessa curryssa leipäjuusto saa kaverikseen kermaisen tomaattikastikkeen.
Tilaatko nepalilaisessa tai intialaisessa ravintolassa useimmiten paneer-annoksen? Mehevillä juustopaloilla höystettyjä curryja saa niin pinaattisina kuin tomaattisinakin versioina.
Oheinen nepalilaistyylinen paneer koseli -curry perustuu tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla ja garam masalalla maustettuun tomaattikastikkeeseen. Riittävän pitkä haudutus saa mausteiden aromit avautumaan. Kerman lisäksi kastikkeen täyteläisyydestä vastaa cashewpähkinämaito, jota saadaan soseuttamalla liotetut pähkinät veden kanssa sileäksi.
Itse sattumina curryssa toimii mainiosti kotoinen leipäjuustomme. Se kannattaa kuitenkin lisätä kastikkeeseen vasta lopuksi, jotta juusto lämpenee mutta pysyy kiinteänä.
Yhtä hyvin voit käyttää kaupasta löytyvää paneer-juustoa tai kotijuustoa.
Leipäjuustoa tomaatti-kermakastikkeessa Paneer koseli
Ainekset
Työvaiheet
- Laita cashewpähkinät veteen likoamaan kastikkeen valmistumisen ajaksi.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja paista kaksi minuuttia voissa paistinpannulla. Lisää inkivääri, mausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista kaksi minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Aja cashewpähkinät liotusvesineen tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää syntynyt cashewmaito ja kuohukerma pannulle. Anna kiehahtaa.
- Mausta kastike suolalla ja hunajalla.
- Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää paistinpannulle. Kuumenna kastiketta vielä noin 30 sekuntia niin, että leipäjuusto kuumenee mutta ei sula. Tarjoa heti.
Hei! Millä cashewmaidon voisi korvata?
Heippa! Ihan samanlaista tästä ruuasta ei ilman pähkinöitä tule, mutta jos manteli sopii ruokavalioon, niin sitä voisi kokeilla. Mikäli mantelikaan ei sovi, niin lähtisin ehkä itse korvaamaan vaikka kookosmaidolla.
Yst. Venla / Soppa365
Voiko käyttää paseerattua tomaattia? Lapset eivät tykkää klönteistä...
Mutti-merkkinen tomaattimurska on ainakin todella hienojakoista ja mielestäni laadukasta. Ensimmäisen kerran tein tätä ja hyvää tuli.
Kiitos oivasta reseptistä! Tässä omat ehdotukseni muutaman kokeilun jälkeen:
- Vähintään kaksinkertaiset määrät valkosipulia, inkivääriä ja garam masalaa
- pieni purkki tomaattipyrettä 2 rkl sijaan
- 400g leipäjuustoa 300g sijaan
- Tee rauhassa aluksi mausteista ja pyreestä sekoitus, muuten ei ohjeen mukaiset minuuttipaistelut onnistu
- Haudutus 10 min tai allekin 20 min sijaan
Mielestäni juuri pitkä haudutus on se juttu, miksi mausteitten määrää ei tarvitse suurentaa. Ajan kanssa muhimalla maut tehostuvat. Ja paseerattu tomaatti voi olla hyvä ratkaisu, makuhan on aika sama kuin murskassa.
Itse lisäsin kastikkeeseen pakasteesta pienen pussillinen vihreitä leikkopapuja. Toimii ja lisää ruuan ravinto- ja kuitupitoisuutta. Helppo ja suhteellisen edullinen reseptit. Perheemme uusi nopea herkkuruoka.
Hyvä resepti, suoraviivainen ja maku kohdillaan. Itse asiassa paranee seuraavana päivänä uudelleen lämmitettäessä. Varmaan toimisi myös jos leipäjuuston korvaa kanalla.
Tästä on tullut arjen luottoruoka, jota myös 2 - vuotias rakastaa. Vähän omalle lautaselle tulisuutta päälle. Toimii myös kanalla!