Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseistä saa proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita. Pinaatti tuo annokseen rautaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lempeä linssimuhennos Intiasta

Ainekset

Linssi-pinaattimuhennos
2
dl
punaisia linssejä
4-5
dl
vettä
1
kpl
sipuli
1
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
1/2
tl
garam masala-maustesekoitusta
100
g
tuoretta pinaattia (tai 1/2 pussia pakastepinaattia)
1/2
tl
suolaa
1
ras
kirsikkatomaatteja (250g)
2
dl
ruokakermaa (15%)
2
rkl
kookoshiutaleita
2
rkl
hasselpähkinärouhetta
Keitetty ohra
1,5
dl
rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
7
dl
vettä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit tiheässä siivilässä. Keitä ne kypsiksi vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta linssit. Keitä toisessa kattilassa ohrasuurimot suolatussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ohra ja pidä se lämpimänä kannen alla.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää siihen sipulisilppu, kurkuma ja garam masala. Kuullota mausteita hetki mutta varo polttamasta niitä. Lisää keitetyt ja valutetut linssit, huuhdeltu pinaatti ja suola. Poista tarvittaessa pinaatista kovat kannat. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta ylimääräinen neste pois. Hauduta linssi-pinaattiseosta hetki, kunnes pinaatista irtoava neste on haihtunut.
  3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne pannuun. Kypsennä hetki, kunnes tomaatit hieman pehmenevät.
  4. Lisää ruokakerma ja hauduta ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn ohran kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Nachovuoka on aivan tolkuttoman herkullista ruokaa ja maistuu kaikille! Tässä simppelissä versiossa on paljon papuja ja maissia ja juuri sopivasti tulisuutta. Guacamole on ehdoton lisuke nachovuoalle ja tällä reseptillä siitä tulee harvinaisen hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papunachovuoka ja paras guacamole

Ainekset

Nachovuoka
1
ps
nachoja
1
tlk
mustapapuja
1
tlk
kidneypapuja
1
prk
maissia
2
rkl
tacomausteseosta
1
prk
salsaa (mieto tai medium)
1
prk
Koskenlaskija-chili juoksevaa sulatejuustoa
Viimeistelyyn tuoreita yrttejä
Guacamole
2
kpl
syöntikypsää avokadoa
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
kpl
lime
2
rkl
ranskankermaa
10
tippaa
tabascoa
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

Nachovuoka:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Kaada nachot uunivuokaan.
Valuta pavut ja maissi.
Laita pavut ja maissi kulhoon ja mausta tacomausteseoksella.

Nostele papu-maissiseos nachojen päälle.
Kaada päälle salsa ja nostele sulatejuustosta nokareita päällimmäiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Guacamole:
Halkaise avokadot, poista kivet ja irroita hedelmäliha ruokalusikan avulla.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Laita avokadot laakeaan kulhoon ja muussaa haarukalla tasaiseksi.
Purista joukkoon limen mehu.
Lisää valkosipuli, ranskankerma, tabasco, suola ja pippuri.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Ota nachovuoka uunista ja viimeistele yrteillä.
Tarjoile guacamolen kanssa :)

Kommentit (0)