Mehevät lindströmin kasvispihvit saavat mukavaa rapeutta keitetyistä kvinoahelmistä. Kapris ja omena tuovat ruokaan raikkautta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Lindströmin kasvispihvit
Ainekset
1
dl
kvinoa
2
viipaletta
vaaleaa leipää
3/4
dl
kaurakermaa
200
g
etikkapunajuuria
2
keitettyä perunaa
1
muna
1/2
dl
maissitärkkelysjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
majoneesia (rasvaa max 15 %)
1
rkl
kapriksia
1/1
hapahko omena
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
1
iso
keltasipuli
paistamiseen öljyä
Työvaiheet
- Keitä kvinoa kypsäksi ohjeen mukaan.
- Valmista kastike. Mittaa majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon kaprikset. Kuori ja kuutioi omena. Lisää omenakuutiot ja hienonnettu lehtipersilja. Sekoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Poista leipäviipaleista reunat ja laita viipaleet likoamaan kulhoon kerman sekaan.
- Raasta punajuuret ja perunat. Lisää kulhoon leipäviipaleiden sekaan.
- Valuta ylimääräinen neste kypsästä kvinoasta pois. Lisää kvinoa, muna, maissitärkkelys, suola ja pippuri kulhoon muiden aineiden joukkoon. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia kerran kääntäen. Pidä lämpiminä folion alla.
- Leikkaa sipuli renkaiksi ja paista renkaita pari minuuttia kuumassa öljyssä pannulla. Nostele renkaat kasvispihvien päälle ja tarjoa pihvit kastikkeen kanssa.