Lytätyt ja rapeaksi uunissa paahdetut perunat ja kylmä fetakastike on passeli pikkusuolainen sekä huiman hyvä lisuke. Kastikkeita vaihtamalla voit muunnella reseptiä loputtomiin!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo
Mäiskyperunat ja fetakastike
Ainekset
800
g
perunoita (esim. siikli)
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Fetakastike
200
g
fetajuustoa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
Oliivitahna
2
tl
sitruunanmehua
1½
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kapriksia
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Työvaiheet
- Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä hetki.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita keitetyt perunat uunipellille ja litistä niitä hiukan kauhalla tai kädellä.Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja pirskottele mausteöljy perunoiden päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita pinnaltaan.
- Murustele ja sekoita feta jogurtin joukkoon.
- Tee oliivitahna. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja jätä se odottamaan. Purista sitruunasta 2 tl mehua. Mittaa kaikki oliivitahnan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Hienonna lehtipersilja. Lusikoi fetakastike ja oliivitahna perunoille. Viimeistele ruoka persiljalla ja sitruunankuorella.