Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3413 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Italialainen munakoiso-parmesaanivuoka melanzane alla parmigiana on maailmankuulu klassikko. Vuoka onnistuu takuulla, kun ruskistat munakoisot huolellisesti ja annat vuokaan tulevan tomaattikastikkeen kiehua rauhassa kokoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Melanzane alla parmigiana

Ainekset

4
keskikokoista tai pienehköä munakoisoa
noin 2
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
2–3
rkl
oliiviöljyä
TOMAATTIKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (à 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
½
dl
punaviiniä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
LISÄKSI VUOKAAN
125
g
parmesaania
3
palloa (à 125 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 3 mm:n viipaleiksi. Ripottele niille suolaa. Anna tekeytyä noin 30 minuuttia, kunnes viipaleiden päälle nousee pisaroita. Pyyhkäise ylimääräinen suola ja neste talouspaperilla.

  2. Paista munakoisoja laakealla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Voit myös paahtaa munakoisoviipaleet leivinpaperin päällä pellillä kevyesti öljyttyinä. Kypsennysaika 225-asteisessa uunissa on noin 15 minuuttia.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki kattilan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaatit, viini, pippuri ja sokeri. Keitä kastiketta keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes se on selvästi tiiviimpää.

  4. Raasta parmesaani.

  5. Sivele laakea uunivuoka (vetoisuus n. 2½ l) öljyllä. Levitä pohjalle hieman tomaattikastiketta ja tee päälle kerros munakoisosiivuista. Ripottele parmesaania ja revi mozzarellaa päälle. Toista kerrokset, kunnes ainekset on käytetty. Peitä pinta juustolla.

  6. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos pinta ruskistuu ennen aikojaan, laske lämpöä tai peitä vuoka väljästi foliolla. Anna vuoan vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
1½
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.