Italialainen munakoiso-parmesaanivuoka melanzane alla parmigiana on maailmankuulu klassikko. Vuoka onnistuu takuulla, kun ruskistat munakoisot huolellisesti ja annat vuokaan tulevan tomaattikastikkeen kiehua rauhassa kokoon.
Melanzane alla parmigiana
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 3 mm:n viipaleiksi. Ripottele niille suolaa. Anna tekeytyä noin 30 minuuttia, kunnes viipaleiden päälle nousee pisaroita. Pyyhkäise ylimääräinen suola ja neste talouspaperilla.
-
Paista munakoisoja laakealla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Voit myös paahtaa munakoisoviipaleet leivinpaperin päällä pellillä kevyesti öljyttyinä. Kypsennysaika 225-asteisessa uunissa on noin 15 minuuttia.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki kattilan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaatit, viini, pippuri ja sokeri. Keitä kastiketta keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes se on selvästi tiiviimpää.
-
Raasta parmesaani.
-
Sivele laakea uunivuoka (vetoisuus n. 2½ l) öljyllä. Levitä pohjalle hieman tomaattikastiketta ja tee päälle kerros munakoisosiivuista. Ripottele parmesaania ja revi mozzarellaa päälle. Toista kerrokset, kunnes ainekset on käytetty. Peitä pinta juustolla.
-
Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos pinta ruskistuu ennen aikojaan, laske lämpöä tai peitä vuoka väljästi foliolla. Anna vuoan vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.