Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
10:22 | 1.9.2014

Melanzane Sasun tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 h 30 min
Keskivaikea

Melanzane Sasun tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
isoa munakoisoa
n. 3
dl
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
2
prk
(á 400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
ruukku
basilikaa
150
g
kovaa vuohenjuustoa (esi. Juustoportin Vuohen vuoristouusto)

Vaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti kummaltakin puolelta ja anna seistä huoneenlämmössä 10–15 minuuttia.
  2. Kuivaa munakoisoviipaleiden pinta. Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet reilussa öljyssä kullanruskeiksi. Siirrä ne talouspaperille valumaan.
  3. Tee kastike. Valuta tomaatit siivilässä: ota liemi talteen. Kuutioi sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja murskaa valkosipulinkynsi öljyn joukkoon. Lisää sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää siivilöity tomaatti ja paista noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten etikka. Lisää tomaattien liemi pienissä erissä sitä mukaa kuin neste imeytyy. Ota kattila pois liedeltä, kun kaikki neste on imeytetty ja kastike on sopivan paksua.
  4. Erottele basilikasta lehdet ja siirrä ne sivuun. Hienonna varret kastikkeen joukkoon. Lehdet tarjotaan valmiin ruuan kanssa.
  5. Levitä hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisoja ja kastiketta kerroksittain vuokaan. Kun vuoka on täysi, laita sen päälle leivinpaperi ja paina käsillä päältä täytettä tiiviimmäksi. Paista 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia.
  6. Tarjoa heti irtonaisena muhennoksena tai jäähdytä ruoka ensin jääkaapissa, jolloin siitä tulee leikattavaa. Raasta päälle vuohenjuustoa ja syö basilikanlehtien kera. Melanzane maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Munakoiso
munakoisovuoka
Melanzane
Vegebaari
Pääsiäinen

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini