Raikkaan makea vesimeloni, yrttinen pesto ja mausteisen rapeat kikherneet ovat uskomattoman hyvä yhdistelmä! Valitse suupalojen kanssa juomaksi ylellinen ja vegaanisertifioitu luomuprosecco.
Meloni-pestopalat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kikherneistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmän veden alla. Kuivaa kikherneet hyvin joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Laita herneet leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja juustokumina. Paahda kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, ja sekoita kikherneitä kerran paistamisen aikana.
- Mittaa kaikki peston aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa melonin keskeltä kaksi isoa kiekkoa ja viipaloi ne kuudeksi kolmioksi. Lusikoi pestoa melonikolmioille ja ripottele päälle kikherneitä. Koristele meloni-pestopalat tuoreilla yrteillä, versoilla ja syötävillä pikkukukilla. Tarjoa heti.
- Vinkki! Laita halutessasi cashewpähkinät edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Pähkinöiden liotus tekee pestosta pehmeämpää ja kermaisen tuntuista. Valuta pähkinät huolellisesti ennen peston valmistusta.
Viinisuositus
Perlage Sgàjo Prosecco Extra Dry on vivahteikas ja ryhdikäs prosecco; sen raikas maku on kuiva ja miellyttävän hapokas, siitä löytyy päärynäisiä ja sitruksisia aromeja sekä hentoa mausteisuutta.
Lähes kuiva ja hennon mausteinen kuohuviini sopii loistavasti salaattien, sushin ja vaalea lihaisten kalaruokien rinnalle, ja sen hedelmäisyys sointuu meloni-pestopalojen makumaailmaan.
Palkittu Perlage Sgàjo on valmistettu käsinpoimituista luomuviljellyistä Glera-rypäleistä, ja vegaanisertifioituna viininä missään sen tuotannon vaiheessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.