Kaupallinen yhteistyö
Perlage Sgàjo Prosecco on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.

Raikkaan makea vesimeloni, yrttinen pesto ja mausteisen rapeat kikherneet ovat uskomattoman hyvä yhdistelmä! Valitse suupalojen kanssa juomaksi ylellinen ja vegaanisertifioitu luomuprosecco.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa

Meloni-pestopalat

Ainekset

2
kiekkoa minivesimelonia
Pesto
2
dl
cashewpähkinöitä
1/2
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
sitruunamehua
Paahdetut kikherneet
2
dl
kikherneitä (säilyke)
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
Koristeluun
tuoreita yrttejä, versoja ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Aloita kikherneistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmän veden alla. Kuivaa kikherneet hyvin joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. 
  2. Laita herneet leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja juustokumina. Paahda kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, ja sekoita kikherneitä kerran paistamisen aikana.
  3. Mittaa kaikki peston aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  4. Leikkaa melonin keskeltä kaksi isoa kiekkoa ja viipaloi ne kuudeksi kolmioksi. Lusikoi pestoa melonikolmioille ja ripottele päälle kikherneitä. Koristele meloni-pestopalat tuoreilla yrteillä, versoilla ja syötävillä pikkukukilla. Tarjoa heti.
  • Vinkki! Laita halutessasi cashewpähkinät edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Pähkinöiden liotus tekee pestosta pehmeämpää ja kermaisen tuntuista. Valuta pähkinät huolellisesti ennen peston valmistusta.

Viinisuositus

Perlage Sgàjo Prosecco Extra Dry on vivahteikas ja ryhdikäs prosecco; sen raikas maku on kuiva ja miellyttävän hapokas, siitä löytyy päärynäisiä ja sitruksisia aromeja sekä hentoa mausteisuutta. 

Lähes kuiva ja hennon mausteinen kuohuviini sopii loistavasti salaattien, sushin ja vaalea lihaisten kalaruokien rinnalle, ja sen hedelmäisyys sointuu meloni-pestopalojen makumaailmaan.

Palkittu Perlage Sgàjo on valmistettu käsinpoimituista luomuviljellyistä Glera-rypäleistä, ja vegaanisertifioituna viininä missään sen tuotannon vaiheessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

LUE LISÄÄ
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurapalat tekevät tästä kesäsalaatista yllättävänkin ruokaisan. Kastikkeeksi tehdään helppo vegaaninen majoneesi. Makunsa se saa savupaprikasta!

Jos haluat salaatista gluteenittoman, vaihda kaurapala savutofuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokkasalaatti ja savupaprikakastike

Ainekset

1
pkt
yrttimaustettua kaurapalaa (Yosa Block)
1
prk
artisokansydämiä öljyssä
2
tl
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
ruukkua
salaattia
6
kpl
tomaattia
1
prk
(kalamata)oliiveja
Savupaprikakastike
1
dl
soijajuomaa
3
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
savupaprikaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi kaurapala ja valuta artisokat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kaurakuutiot ja artisokat saavat väriä. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
  3. Suikaloi salaatit suureen kulhoon ja lohkoa joukkoon tomaatit. Pyöräytä puolet kastikkeesta joukkoon (säästä osa tarjottavaksi). Lisää oliivit, kaurapalat ja artisokat.

Kommentit (0)