Mustapapu-perunapelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota kuivattuja papuja vedessä noin 12 t. Kaada vesi pois. Laita valutetut pavut kattilaan.
-
Kuori ja paloittele punasipuli. Leikkaa valkosipuli puoliksi. Lisää sipulit, mausteet ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti 10 minuuttia. Keitä papuja tämän jälkeen miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia, kunnes pavut ovat napakan pehmeitä. Valuta pavut, poista sipulit ja mausteet.
-
Pese perunat ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita. käsin niin, että perunat maustuvat tasaisesti. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
-
Viipaloi jalapenot. Sekoita viinietikka, vesi ja suola keskenään. Lisää jalapenot ja anna niiden maustua liemessä 15 minuuttia.
-
Laita 4 dl kypsiä mustapapuja kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää öljy ja oregano. Ota perunapelti uunista ja lisää pavut. Jatka paahtamista vielä 10 minuuttia.
-
Halkaise avokadot, poista kivi, kaavi hedelmäliha kuoresta ja viipaloi avokadot. Kuutioi paprika ja hienonna korianteri. Laita pellille avokadot, paprikat ja jalapenoja. Ripottele pinnalle korianteria. Tarjoa ranskankerman kanssa.
Vinkki Mausta ranskankerma halutessasi meksikolaisella salsa verde -kastikkeella.