Anna Puun lounaalla Vain elämää -ohjelmassa syödään nachoja tomaattisalsan ja guacamolen kanssa. Lisäksi pöydässä on friteerattua lehtikaalia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 30 min + salsa 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Nachoja, tomaattisalsaa ja guacamolea
Ainekset
nachoja
ranskankermaa
Tomaattisalsa
6
kypsää tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
sherry-viinietikkaa
1
sitruunan mehu
2
rkl
sokeria
3
rkl
hienonnettua korianteria
3
rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Guacamole
3
kypsää avokadoa
2
tomaattia
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1/2
jalopeno
1/2
ruukku
korianteria
1
limetin mehu
1/2
tl
suolaa
(2
rkl
ranskankermaa)
salaattia
Työvaiheet
- Tee tomaattisalsa. Kalttaa tomaatit: tee tomaatteihin pienet viillot terävällä veitsellä. Kasta ne kiehuvaan veteen (n. 5 sekuntia) ja jäähdytä jäävedessä. Kuori ja leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista sisus. Leikkaa tomaattien liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita ja anna maustua noin tunti.
- Tee guacamole. Kuori ja leikkaa avokadot pieniksi paloiksi. Pilko tomaatit ja hienonna sipulit sekä jalopeno ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset. Voit halutessasi lisätä pari ruokalusikallista ranskankermaa.
- Tarjoa nachoja ranskankerman, salaatin, salsan, guacamolen ja friteeratun lehtikaalin (ks. ohje alla) kanssa.
Friteerattu lehtikaali
Ainekset
lehtikaalia
rypsiöljyä
suolaa
Työvaiheet
- Lämmitä öljy kattilassa 170-asteiseksi.
- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista niistä kova ruoti.
- Friteeraa lehtiä öljyssä noin 30 sekuntia, jotta lehtikaalista tulee rapea, mutta se pysyy vihreänä.
- Mausta suolalla.