Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Nopea pinaatti-dal
Ainekset
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1–2
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
tl
garam masala -mausteseosta
2
tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
2 l/140
g
lehtipinaattia (tai 200 g pakastettua)
3
dl
punaisia linssejä
2
dl
kasvislientä
400
g
kookosmaitoa
2
tomaattia
1
ruukku
korianteria
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1–1 ½
dl
turkkilaista jogurttia
4
palaa
naanleipää
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit sekä garam masala ja korianterijauhe. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää pinaatinlehdet kokonaisina tai silputtuna. Jos käytät pakastepinaattia, sulata ja valuta se kuivaksi. Kuullota pinaattia sipuli-mausteseoksessa pari minuuttia.
- Huuhtele kypsennetyt linssit siivilässä, valuta ja lisää kattilaan. Kaada kasvisliemi ja kookosmaito joukkoon. Sekoita ja anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lisää tomaatit kattilaan ja sekoita. Hauduta ruokaa sekoitellen 3–5 minuuttia.
- Hienonna korianteri ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa jogurtin ja naanleivän kanssa.