Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.

Nyt sitä saa, nimittäin stroganoffia vegeversiona! Pehmeä kerma, maukkaat sienet ja kuiva valkoviini tuovat tähän kasvissyöjän herkkuruokaan täyteläisyyttä. Huom! Maistuu takuulla myös lihansyöjille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökaurastroganoff

Ainekset

100
g
herkkusieniä, herkkutatteja tai kantarelleja
1
sipuli
1/2
kasvisliemikuutio
2,5
dl
vettä
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
chilijauhetta
1 1/2
tl
paprikajauhetta
1
rkl
tomaattipyreetä
1,5
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
Arla Lempi Ruokakermaa 15%
250
g
maustamatonta nyhtökauraa

Työvaiheet

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi.

Valmista kasvisliemi 1,5 dl:stä vettä ja ½ kasvisliemikuutiosta. Nopeimmin se käy mikrossa.

Kuumenna kasarissa tai pannulla loraus oliiviöljyä. Paista sipuleita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kasariin herkkusienet ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta teelusikallisella suolaa ja paprikajauhetta. Lisää vielä chilijauhe. Paista, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Mittaa joukkoon tomaattipyree ja paista hetki.

Lisää 1 dl viiniä ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Kaada joukkoon kasvisliemi ja Arla Lempi ruokakerma. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kansi päällä ja valmistele sillä välin nyhtökaura.

Kuumenna toisella pannulla loraus oliiviöljyä. Lisää nyhtökaura kuumalle pannulle. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ½ teelusikallisella paprikajauhetta. Kun nyhtökaura on ruskistunut, mittaa joukkoon ½ dl valkoviiniä. Pyörittele nyhtökaurat viinissä ja anna viinin kiehahtaa, kunnes se on lähes haihtunut. Lisää nyhtökaurat kastikkeen joukkoon. Anna muhia viisi minuuttia kannen alla. Tarjoa heti riisin tai keitettyjen perunoiden kera.  

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Sambal on mausteseos tai -kastike, jota tarjotaan usein erilaisten curryjen sekä muiden aasialaisten riisiruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-sambal

Ainekset

2
dl
kookoshiutaleita
1
pieni salottisipuli
½
pieni punainen habanerochili
¾
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
½
limetti
(1–2
rkl
kookosmaitoa)

Työvaiheet

  1. Paahda halutessasi kookoshiutaleet pannulla, jotta kookoksen maku voimistuu. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Käsittele chili käyttäen suojakäsineitä. Poista habanerosta kanta ja siemenet kiinnikkeineen. Hienonna hedelmäliha.

  3. Jauha chilirouhe ja suola isossa morttelissa sileäksi jauheeksi. Lisää sipuli ja chili. Jauha, kunnes chili on täysin murskaantunut.

  4. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Purista limetistä mehu joukkoon. Jos sambal tuntuu kuivalta, lisää hiukan kookosmaitoa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa linssicurryn kanssa.

Vinkki Sambal onnistuu myös tuoreesta raastetusta kookoksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Harissakastikkeella maustettu ja pehmeäksi paahdettu munakoiso saa huokailemaan ilosta. Vaahterasiirappi antaa sopivan makeuden ja fetakastike saa nuolemaan lautasen tyhjäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu harissamunakoiso ja fetakastike

Ainekset

2
(500 g)
munakoisoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
¼
dl
(ruusu)harissatahnaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaahterasiirappia
200
g
fetajuustoa
¾
dl
maitoa
2
rkl
pinjansiemeniä
2
tillin oksaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pistele munakoisot haarukalla ja voitele ruokalusikallisella öljyä.

  2. Vuoraa uunipelti foliolla, laita munakoisot folion päälle ja paahda 35–40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneet ja kuori muuttunut ruttuiseksi.

  3. Siirrä munakoisot ritilän päälle jäähtymään noin 15 minuutiksi. Kuori munakoisot varovasti, jätä kanta paikalleen ja leikkaa pienellä veitsellä keskelle munakoisoa viilto niin, että munakoiso pysyy koossa molemmista päistä. Ripottele munakoisoille suolaa ja laita ritilälle valumaan.

  4. Sekoita laakeassa kulhossa tai lautasella harissa, 3 rkl öljyä ja vaahterasiirappi. Purista sitruunasta mehua 1 rkl. Kääntele munakoisot harissaseoksessa molemmin puolin.

  5. Murskaa toisessa kulhossa feta haarukalla ja lisää maito. Sekoita paksuksi tahnaksi ja levitä tarjoilulautaselle.

  6. Nosta munakoisot fetatahnan päälle ja valuta pinnalle loput harissakastikkeesta. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja nypi tilli koristeeksi. Tarjoa halutessasi lisäksi pitaleipää.

Vinkki Voit paahtaa munakoisot liedellä erittäin kuumassa parilapannussa, 20–25 minuuttia munakoisojen koosta riippuen. Pannussa paahtamisesta syntyy käryä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Keiton esiäiti on buddhalainen, vegaaninen temppeliruoka, jonka liemipohjana on muun muassa kombu-merilevää sisältävä dashi. Samaan tunnelmaan pääsee melkein lähikaupan valikoimalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen kasviskeitto

Ainekset

100
g
retikkaa (tai retiisejä)
1
iso porkkana
100
g
siitakesieniä (tai osteri- vinokkaita)
rkl
rypsiöljyä (josta osa voi olla seesamiöljyä)
1
l
kasvislientä
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
2
rkl
vettä
1
rkl
perunajauhoja
½
pkt (noin 125 g)
kiinteää tofua
2
kevätsipulia
TARJOILUUN
seesamiöljyä (ja sakea)

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi retikka (tai retiisit) ja porkkana ohuiksi siivuiksi. Paloittele sienet. Kuutioi tofu.

  2. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää pannulle retikka, porkkanat ja siitakesienet, ja paista niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi, soijakastike sekä sokeri ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  3. Sekoita perunajauhot ja 2 rkl vettä keskenään ja lisää suurus varovasti keiton joukkoon. Lisää tofu ja kiehauta vielä kerran. Hienonna kevätsipuli lopuksi keittoon.

  4. Mausta valmiit keittoannokset seesamiöljyllä (ja sakella).

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Majoneesi kelpaa myös marinadiksi ainaisen dippiroolinsa sijaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Majoneesikasvikset

Ainekset

750
g
kasviksia, kuten varsiparsakaalia, parsaa ja paprikaa
MAJONEESIMARINADI
1
dl
majoneesia
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
murskattua valkosipulinkynttä
tl
suolaa
1
tl
savupaprikaa
1
tl
kuminan siemeniä
PÄÄLLE
basilikaa ja/tai minttua

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki majoneesimarinadin ainekset keskenään. Paloittele kasvikset tarvittaessa ronskisti marinadin joukkoon esimerkiksi isoon muovipussiin. Marinoi noin tunti pussia välillä heilutellen.

  2. Grillaa muutaman minuutin ajan, älä ylikypsennä kasviksia. Siirrä tarjoiluvadille ja hienonna päälle tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)