Nyt sitä saa, nimittäin stroganoffia vegeversiona! Pehmeä kerma, maukkaat sienet ja kuiva valkoviini tuovat tähän kasvissyöjän herkkuruokaan täyteläisyyttä. Huom! Maistuu takuulla myös lihansyöjille.
Nyhtökaurastroganoff
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi.
Valmista kasvisliemi 1,5 dl:stä vettä ja ½ kasvisliemikuutiosta. Nopeimmin se käy mikrossa.
Kuumenna kasarissa tai pannulla loraus oliiviöljyä. Paista sipuleita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kasariin herkkusienet ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta teelusikallisella suolaa ja paprikajauhetta. Lisää vielä chilijauhe. Paista, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Mittaa joukkoon tomaattipyree ja paista hetki.
Lisää 1 dl viiniä ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Kaada joukkoon kasvisliemi ja Arla Lempi ruokakerma. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kansi päällä ja valmistele sillä välin nyhtökaura.
Kuumenna toisella pannulla loraus oliiviöljyä. Lisää nyhtökaura kuumalle pannulle. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ½ teelusikallisella paprikajauhetta. Kun nyhtökaura on ruskistunut, mittaa joukkoon ½ dl valkoviiniä. Pyörittele nyhtökaurat viinissä ja anna viinin kiehahtaa, kunnes se on lähes haihtunut. Lisää nyhtökaurat kastikkeen joukkoon. Anna muhia viisi minuuttia kannen alla. Tarjoa heti riisin tai keitettyjen perunoiden kera.