Juureksista, lehtikaalista ja kotimaisesta ohrasta valmistuu värikäs arkikasvisruoka, jonka voi tarjota niin lämpimänä kuin kylmänä.
Ohra-juurespannu
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä ohra.
- Kuori ja paloittele punujuuri ja porkkana. Siirrä juurespalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Paloittele kaali. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipulia pannulla öljyssä parin minuutin ajan. Lisää lehtikaali ja paista noin viisi minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.
- Sekoita pannulle kaalin joukkoon ohra ja juurekset. Mausta sitruunan mehulla, hunajalla ja maun mukaan suolalla ja pippurilla. Murenna joukkoon fetajuusto.
- Tarjoa lämpimänä pannuruokana tai kylmänä salaattina.