Confit-kirsikkatomaatit sopivat lähes kaikkeen! Kokeile voileipiin, pizzaan, pastaan, kastikkeisiin ja naposteluun.
Öljyyn säilötyt kirsikkatomaatit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
-
Huuhtele, kuivaa ja pistele tomaatit haarukalla. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa rosmariinit. Laita tomaatit, valkosipulit ja rosmariinit pieneen uunivuokaan. Lisää öljyä niin, että tomaatit peittyvät ja lisää joukkoon mausteet.
-
Kypsennä tomaatteja uunissa 50 minuuttia.
-
Lusikoi pehmenneet tomaatit öljyineen puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kannet, nosta uunipellille ja laita uuniin 20 minuutiksi. Ota uuni pois päältä ja anna purkkien jäähtyä uunissa kokonaan niin, että ne umpioituvat. Tomaatit säilyvät puhtaisiin purkkeihin umpioituna kaksi kuukautta.