Maukkaan ja täyttävän syyssalaatin kaavaan kuuluu paahdettuja juureksia, marinoituja linssejä ja paistettua halloumia.
Paahdettu juures-linssisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat reiluiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Kääntele leivinpaperin päällä uunipellillä niiden sekaan öljyä. Mausta suolalla.
- Kuori punajuuret erikseen. Käytä talouskäsineitä välttääksesi punaiset sormet. Lohko punajuuret pieneen uunivuokaan, lisää tilkka öljyä ja mausta suolalla.
- Nosta palsternakka-porkkanapelti ja punajuuriuunivuoka uunin keskitasolle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet paistoväriä.
- Huuhdo linssit juoksevalla vedellä. Keitä ne hiljalleen poreilevassa kanaliemessä kypsiksi. Valuta ja kippaa kulhoon.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja lisää kastike kulhoon linssien sekaan.
- Leikkaa halloumi viipaleiksi. Paista molemmin puolin öljyssä pannulla kauniin väriseksi.
- Kokoa paahdetut juurekset tarjoiluvadille. Lisää päälle linssit kastikkeineen sekä paistetut halloumijuustoviipaleet.
- Mausta rouhimalla päälle suolaa ja mustapippuria. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja silputulla lehtipersiljalla.