Maukkaan ja täyttävän syyssalaatin kaavaan kuuluu paahdettuja juureksia, marinoituja linssejä ja paistettua halloumia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Paahdettu juures-linssisalaatti
Ainekset
450
g
palsternakkaa
350
g
porkkanaa
350
g
punajuurta
2
rkl
öljyä
1½
dl
punaisia tai vihreitä linssejä
1
l
kanalientä
1
pkt
halloumia
nippu
lehtipersiljaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa etikkaa
½
tl
murskattua valkosipulia
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
kuivattuja kurpitsansiemeniä, paahdettu cashew-, pistaasi- tai maapähkinöitä
ripaus
suolaa
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat reiluiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Kääntele leivinpaperin päällä uunipellillä niiden sekaan öljyä. Mausta suolalla.
- Kuori punajuuret erikseen. Käytä talouskäsineitä välttääksesi punaiset sormet. Lohko punajuuret pieneen uunivuokaan, lisää tilkka öljyä ja mausta suolalla.
- Nosta palsternakka-porkkanapelti ja punajuuriuunivuoka uunin keskitasolle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet paistoväriä.
- Huuhdo linssit juoksevalla vedellä. Keitä ne hiljalleen poreilevassa kanaliemessä kypsiksi. Valuta ja kippaa kulhoon.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja lisää kastike kulhoon linssien sekaan.
- Leikkaa halloumi viipaleiksi. Paista molemmin puolin öljyssä pannulla kauniin väriseksi.
- Kokoa paahdetut juurekset tarjoiluvadille. Lisää päälle linssit kastikkeineen sekä paistetut halloumijuustoviipaleet.
- Mausta rouhimalla päälle suolaa ja mustapippuria. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja silputulla lehtipersiljalla.