Paahdettu parsakaali
Työvaiheet
ainesosat
500 g parsakaalia
noin 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl riisietikkaa
1 tl hunajaa, sokeria tai agavesiirappia
1 rkl seesamiöljyä
noin 1 tl sriracha-kastiketta tai muuta chilikastiketta
(seesaminsiemeniä)
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa parsakaali pienehköiksi paloiksi. Voit pieniä myös varren, mikäli se ei ole puumainen. Levitä parsakaalit leivinpaperin päälle pellille ja huiski päälle hieman öljyä. Paahda kuumassa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes parsakaalit ovat saaneet paahteista pintaa.
Valmista marinadi parsakaalien ollessa uunissa. Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, hunaja, seesamiöljy sekä chilikastike. Sekoita. Levitä noin puolet kastikkeesta paahdettujen parsakaalien päälle ja säästä loput dippikastikkeeksi. Näin jokainen saa säätää mausteisuutta oman makunsa mukaan.
Tarjoa paahdettu parsakaali lisäkkeenä, alkuruokana tai tapasmaiseen tyyliin naposteltavana herkkuna.