Kesäkurpitsasiivuista ja paahdetuista pähkinöistä syntyy lisuke tai salaatti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Paahdettua kurpitsaa ja pähkinää
Ainekset
500
g
kesäkurpitsaa
3
rkl
pistaasipähkinöitä, manteleita ja/tai pinjansiemeniä
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
maun mukaan merisuolaa ja mustapippurirouhetta
(parmesaanijuustoa lastuina)
Työvaiheet
- Vedä pestyistä kesäkurpitsoista juustohöylällä ohuita viipaleita ja paista pannulla tilkassa öljyä niihin molemmin puolin kaunis väri. Nosta viipaleet laakeaan tarjoiluastiaan lomittain ja mausta suolalla ja pippurirouheella.
- Paahda pähkinät, mantelit tai siemenet kuumalla pannulla ja ripottele ne kesäkurpitsaviipaleiden pinnalle. Yhdistä öljy ja sitruunamehu, ja valele kastiketta kurpitsojen päälle. Lisää halutessasi parmesaanilastuja.
Vinkki! Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä lisäkkeenä tai salaattina.