Suolainen feta ja kirpeät granaattiomenansiemenet ovat mainio makupari. Pehmeiksi paahdetuista, täytetyistä munakoisoista saa ihanan kasvisruuan joulupöytään.
Vinkki! Vaihda tarvittaessa feta vegaaniseen juustoon, niin munakoisot sopivat myös vegaaneille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 1 t kypsentäminen
Helppo
Paahdetut fetamunakoisot
Ainesosat
4
munakoisoa
200
g
fetajuustoa
½
granaattiomenaa
½
ruukkua
minttua
½
dl
rouhittuja manteleita
Granaattiomenasiirappi
1
ps (250 g)
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
dl
sokeria
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Huuhdo munakoisot ja paahda niitä kokonaisina 45 minuuttia.
- Tee sillä välin granaattiomenasiirappi. Sulata pakastesiemenet ja kumoa ne kulhoon. Painele siemeniä muusinuijalla, kunnes niistä on irronnut mehu. Siivilöi mehu pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Ota munakoisot uunista. Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen.
- Tee jokaiseen munakoisoon pituussuunnassa viilto ja raota munakoiso auki. Ripottele sisäpintaan suolaa. Sudi pullasudilla granaattiomenasiirappi munakoisojen sisäpinnalle.
- Paahda vielä 15–20 minuuttia, kunnes munakoison sisäpinta on saanut väriä. Tarkista, että munakoisot ovat läpikypsiä.
- Murusta munakoisoille feta ja koristele ne mintunlehdillä, manteleilla sekä granaattiomenansiemenillä.