Yksinkertaisesti ihanaa: parsat paahdetaan ja niiden päälle ripotellaan pähkinämurua. Tarjoa lisukkeena tai alkuruokana.
Pähkinäiset parsat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese parsat ja kuori tarvittaessa puumaiset osat pois. Leikkaa päästä
- 2 cm:n pätkä pois. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa pähkinäripote. Rouhi pähkinät. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pähkinöitä, siemeniä, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja raasta juustoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Nosta parsat tarjoiluastiaan ja levitä päälle pähkinäripote. Pirskottele päälle vielä öljyä.
Uunin lämpötila??
Uups, luin huonosti ohjeen, siellähän se on 200 astetta!
Mitä ihmeen ravintohiivahiutaleita? Haloo!! Ei se korvaa juustoa! Valion mustaleima-Enmentalraaste, se ihan hienoksi raastettu! Sitä päälle, se hakkaa parmesaanit ja muut mennen-tullen. On makua ja luonnetta.
Käytä oliiviöljyn tilalta saksanpähkinäöljyä, tulee vielä parempaa.