Me Naiset on lisännyt 1086 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Ninna Lindström

Yksinkertaisesti ihanaa: parsat paahdetaan ja niiden päälle ripotellaan pähkinämurua. Tarjoa lisukkeena tai alkuruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset parsat

Ainekset

400
g
vihreää parsaa
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Pähkinäripote
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hienonnettua pähkinäsekoitusta
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
1
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
raastettua parmesaania/pecorinoa tai ravintohiivahiutaleita
(suolaa)
Lisäksi
öljyä (esimerkiksi tryffeli-)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese parsat ja kuori tarvittaessa puumaiset osat pois. Leikkaa päästä
  2. 2 cm:n pätkä pois. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa pähkinäripote. Rouhi pähkinät. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pähkinöitä, siemeniä, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja raasta juustoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Nosta parsat tarjoiluastiaan ja levitä päälle pähkinäripote. Pirskottele päälle vielä öljyä.

Kommentit (4)

KristiinaS

Uunin lämpötila??

KristiinaS

Uups, luin huonosti ohjeen, siellähän se on 200 astetta!

Cheese Lover

Mitä ihmeen ravintohiivahiutaleita? Haloo!! Ei se korvaa juustoa! Valion mustaleima-Enmentalraaste, se ihan hienoksi raastettu! Sitä päälle, se hakkaa parmesaanit ja muut mennen-tullen. On makua ja luonnetta.

Parsa

Käytä oliiviöljyn tilalta saksanpähkinäöljyä, tulee vielä parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (2)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Tämä oli aivan täys-floppi resepti! Käytin hyviä raaka-aineita ja tein kaiken kuten reseptissä oli ohjeistettu, ruuasta tuli hyvin mauton, ei saanut alas ilman ketšuppia. Resepti epäilytti jo ennen kokeilua, keitetty pastaa vielä 20min munamaidossa uunissa, ei se toimi, eikä se toiminutkaan (suomalainen makaronilaatikko on erilainen resepti, munamaito toimii siinä ihan hyvin). Tämä taitaa olla ensimmäinen resepti täältä sivustolta, joka on niin floppi. Olen tehnyt tältä sivustolta noin 50 reseptiä ainakin. 

Haloo

Kuvassa ei ole pelti vaan vuoka!

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Uunipastarullien sisältä löytyy sitruunalla terästettyä pinaatti-juustotäytettä. Maistuu ihanan mehevältä ja raikkaalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lasagna roll-ups eli uunipastarullat

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
tuorelasagnelevyjä
Täyte
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
150
g
tuoretta babypinaattia tai pieniä nokkosenlehtiä
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raastettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
2
dl
ruokakermaa
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
parmesaania raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pinjansiemeniä, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Jos käytät nokkosia, aloita niiden käsittelystä. Kerää vain pieniä lehtiä. Nuoret, kirkkaanväriset latvaversot maistuvat parhailta. Huuhtele nokkoset. Ryöppää nokkosia suolalla maustetussa vedessä minuutti. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Laita nokkoset ryöppäyksen jälkeen siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Puristele vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä kypsiksi. Lisää pinaatti tai nokkoset. Paista käännellen muutama minuutti. Voit halutessasi hienontaa niitä veitsellä pienemmäksi. Sekoita joukkoon ricotta, parmesaani, persilja, sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet.
  3. Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille. Kääri rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
  4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Raasta päälle parmesaania.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia folion alla. Ripottele päälle halutessasi paahdettuja pinjansiemeniä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (1)

Darja

Kauheesti näillä teijän ohjeilla pittää eri ainesosia ostaa. Eipä työttömällä riitä tommosiin rahat.