Klassikkoruoka paistettu riisi onnistuu myös kvinoasta! Tähän kannattaa valita ulkomainen kvinoa, sillä kotimainen lajike puuroutuu eikä rapeudu.
Paistettu kvinoa
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja paloittele varsi. Hienonna kevätsipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää parsakaali, herneet ja soijakastike. Paista noin 3 minuuttia. Lisää kvinoa ja noin 1 rkl kastiketta ja paista melko kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen, jotta kvinoasta tulee rapeaa.
- Maista ja lisää kastiketta tarvittaessa. Tarjoa loppu kastike erikseen.