Klassikkoruoka paistettu riisi onnistuu myös kvinoasta! Tähän kannattaa valita ulkomainen kvinoa, sillä kotimainen lajike puuroutuu eikä rapeudu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kvinoan jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo
Paistettu kvinoa
Ainekset
200
g (noin 2 dl)
(ulkomaista) kvinoaa
Kastike
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
maapähkinätahnaa
2
rkl
limetin mehua
2
tl
srirachaa
Lisäksi
200
g
parsakaalia
3
kevätsipulin vartta
100
g
pakasteherneitä
1
rkl
(seesami)öljyä
1
rkl
soijakastiketta
Työvaiheet
- Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja paloittele varsi. Hienonna kevätsipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää parsakaali, herneet ja soijakastike. Paista noin 3 minuuttia. Lisää kvinoa ja noin 1 rkl kastiketta ja paista melko kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen, jotta kvinoasta tulee rapeaa.
- Maista ja lisää kastiketta tarvittaessa. Tarjoa loppu kastike erikseen.