Tallinnalaisravintola Ülon udon-nuudeliannos on niin herkullinen, ettei haittaa, vaikka liemen maustuminen kestää yli kuusi tuntia.
Paistetut udon-nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä liemen aineksia kattilassa hiljaa kuplien 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja peitä foliolla. Anna liemen maustua kattilassa 5–6 tuntia. Valuta liemi.
-
Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Hienonna valkosipulit, inkivääri ja chili. Kuutioi portobellosienet ja viipaloi herkkusienet. Hienonna korianteri.
-
Kiehauta kattilallinen vettä nuudeleita varten. Lisää nuudelit, sammuta lieden lämpö ja anna nuudeleiden pehmetä, kunnes ne ovat irtonaisia. Valuta nuudelit.
-
Kuumenna öljy pannussa. Paista porkkanoita, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja sieniä öljyssä 4 minuuttia. Lisää soijakastike, 8 dl aiemmin valmistettua lientä, maapähkinävoi ja puolet korianterista. Sekoita, kunnes kastike on tasaista ja paksua. Lisää tarvittaessa lientä tai maapähkinävoita. Kääntele nuudelit joukkoon.
-
Viipaloi paksoi ja kevätsipuli ja lisää ne pannuun. Viimeistele ruoka lopulla korianterilla.