Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Alkukesän herkut maistuvat raikkaassa salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
250
g
mansikoita
150
g
vuohenjuustoa
1
dl
cashewpähkinöitä
6
dl
vuonankaalia
1
kpl
viinisuolaheinäruukkua
2
rkl
rosmariinisilppua
Hunaja-balsamicokastike
3,5
rkl
öljyä
3
rkl
balsamicoa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Nosta sivuun.
  2. Kuori parsat vain jos kuori vaikuttaa paksulta, poista kova tyviosa. Pane parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 2–3 minuutin ajan, kunnes parsat ovat napakan pehmeitä. Nosta valumaan siivilään tai puhtaan talouspyyhkeen päälle.
  3. Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla ja nosta sivuun. Huuhdo ja siisti vuonankaali. Kuivaa se salaattilingossa tai talouspyyhkeen sisässä. Paloittele parsat sopiviksi suupaloiksi. Perkaa ja lohko mansikat. Paloittele vuohenjuusto.
  4. Kokoa salaatit annoksiksi lautasille, ripottele päälle silputtua tuoretta rosmariinia ja tarjoa heti salaatinkastikkeen kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydelliset yhdessä! Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi ovat loistava aloitus vaikka rapujuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi

Ainekset

800
g
kasviksia (esim. pikkuporkkanaa, broccoliinia, herneenpalkoja ja retiisiä)
VUOHENJUUSTODIPPI
300
g
vuohenjuusto
3
rkl
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
(1
rkl
ruokaöljyä)
2
rkl
pistaasipähkinöitä kuorittuina
tl
sumakkia)
2
tl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa vuohenjuusto ja mascarpone tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet, lisää ne juuston joukkoon ja pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan. Pysäytä kone ja kaavi tahnaa reunoilta kohti leikkuuterää. Jatka soseuttamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes dippi on tasaista. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja sekoita se juustodippiin.

  2. Jos haluat, voit esikeittää porkkanoita ja broccoliinia vedessä 2 minuuttia sekä herneenpalkoja 1 minuutin.

  3. Paahda kasviksia grillissä tai öljyssä pannussa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä mutta vielä rapeita.

  4. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

  5. Levitä dippi tarjoiluvadille ja asettele kasvikset dipin päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle sumakkia, siemeniä ja pistaasia.

Vinkki! Kiepauta porkkanoiden ympärille bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua ennen grillaamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavan paksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.