Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Tämä hienostunut kasvishodari ei kalpene lihaisien hot dogien rinnalla. Parsadogi on elegantti tarjottava vaikkapa brunssilla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsadogi

Ainekset

8
vihreää tankoparsaa
50
g
parmesaania
4
hot dog -sämpylää
Pinaattikokkeli
5
munaa
1
tl
suolaa
2
tl
Dijon-sinappia
3
rkl
voita
3
dl
pinaattia
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin hellästi kuorimaveitsellä. Leikkaa puumainen varren alaosa pois. Raasta parmesaani. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Aloita pinaattikokkelin tekeminen. Riko munat kulhoon, mittaa mukaan suola ja sinappi ja sekoita vispilällä hyvin sekaisin. Laita parsat uuniin 10 minuutiksi ja tee sillä aikaa munakokkeli loppuun. Kuumenna pannu ja sulata voi pannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele kokkareiseksi. Lisää lopuksi pinaatti ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti, jotta pinaatit menevä vähän kasaan.
  3. Lämmitä hodarisämpylät. Kokoa hodari laittamalla ensin munakas pohjalle. Sen jälkeen nosta kaksi parsan vartta munakokkelin päälle. Jaa juustoraaste hodareille ja nosta ne pellille. Anna olla uunissa 5 minuuttia, jotta juusto pehmenee hieman. Koristele kevätsipulilla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1806 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeät basilikagnocchit Jamie Oliverin tyyliin! Superherkullisissa gnoccheissa maistuvat sekä parmesaani että ricotta. Resepti on helpompi kuin uskoisikaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
tuuheaa ruukkua basilikaa (60 g)
125
g
parmesaania
1
prk (250 g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
Sitruunavoi
1
sitruuna
4
rkl
voita
Lisäksi
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Syntisen hyvän trendiherkun, halloumi-ranskalaisten, tekeminen onnistuu myös kotikeittiössä. Tarjoa uppopaistetut ranskikset heti, koska juusto on kuumana taivaallisen pehmeää.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-ranskalaiset

Ainekset

500
g
halloumi-juustoa
1
dl
vehnäjauhoa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
l
rypsiöljyä
Kastike
1
dl
turkkilaista jugurttia
1
rkl
tahinia
1
sitruuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
Lisäksi
minttua
granaattiomenaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Mittaa kulhoon jugurtti ja tahini. Purista joukkoon sitruuna ja silppua tilli. Lisää suola, pippuri, tilli ja hunaja. Sekoita. Valuta päälle öljy.
  2. Kuivaa halloumin pinta. Leikkaa halloumi tikuiksi. Sekoita lautasella jauho ja mausteet. Pyöritä halloumi-tikut erissä jauhossa.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Vuoraa lautanen talouspaperilla. Öljy on sopivan lämmintä, kun pieni leipäpala ruskistuu noin 20 sekunnissa. Uppopaista juustotikut kolmessa erässä. Nosta paperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele mintunlehdillä ja granaattiomenalla.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun.

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.

Mantelimaidossa on täyteläinen maku ja...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1806 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Herkullisen sieniliemen keittäminen vie aikaa mutta vain vähän vaivaa. Raviolit saavat umamisesta kasvisliemestä mainion kylvyn.

 

Annoksia
4 alkuruokana
Valmistusaika
30 min + 3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raviolit sieniliemessä

Ainekset

600
g
herkkusieniä tai metsäsieniä
2
porkkanaa
2
punasipulia
4
l
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
timjaminoksaa
5
mustapippuria
1
laakerinlehti
1/4
tl
suolaa
Lisää
noin 24
raviolia
4
rkl
crème fraîchea
1
dl
tuoreita yrtinlehtiä (esim. lehtipersiljaa)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3-4
tippaa
oliiviöljyä/annos

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit. Sekoita sienet, porkkanat ja sipulit 2 litraan vettä. Hienonna ne parissa erässä tehosekoittimella tasaiseksi. Laita seos isoon kattilaan (vetoisuus 10 l) ja lisää 2 litraa vettä. Keitä alhaisella lämmöllä 45 minuuttia.
  2. Lisää yrtit ja mausteet kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia.
  3. Jäähdytä lientä kattilassa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Siirrä liemi jääkaappiin, kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
  4. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Keitä lientä niin, että siitä on puolet jäljellä. Siivilöi liemi halutessasi vielä kerran harsokankaan läpi.
  5. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa raviolit kuuman sieniliemen, crème fraîchen, tuoreiden herkkusienien ja yrttien kera. Viimeistele pippurilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Pakasta loppu liemi ja käytä esimerkiksi risotossa tai keitoissa. Jääkaapissa liemi säilyy noin viikon.

Vinkki 600 g tuoreita sieniä on nooin 1½ litraa. Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota 1–2 dl sienimurskaa vedessä ennen keittämistä.   

Kommentit (0)