Me Naiset on lisännyt 1206 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Tämä hienostunut kasvishodari ei kalpene lihaisien hot dogien rinnalla. Parsadogi on elegantti tarjottava vaikkapa brunssilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsadogi

Ainekset

8
vihreää tankoparsaa
50
g
parmesaania
4
hot dog -sämpylää
Pinaattikokkeli
5
munaa
1
tl
suolaa
2
tl
Dijon-sinappia
3
rkl
voita
3
dl
pinaattia
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin hellästi kuorimaveitsellä. Leikkaa puumainen varren alaosa pois. Raasta parmesaani. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Aloita pinaattikokkelin tekeminen. Riko munat kulhoon, mittaa mukaan suola ja sinappi ja sekoita vispilällä hyvin sekaisin. Laita parsat uuniin 10 minuutiksi ja tee sillä aikaa munakokkeli loppuun. Kuumenna pannu ja sulata voi pannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele kokkareiseksi. Lisää lopuksi pinaatti ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti, jotta pinaatit menevä vähän kasaan.
  3. Lämmitä hodarisämpylät. Kokoa hodari laittamalla ensin munakas pohjalle. Sen jälkeen nosta kaksi parsan vartta munakokkelin päälle. Jaa juustoraaste hodareille ja nosta ne pellille. Anna olla uunissa 5 minuuttia, jotta juusto pehmenee hieman. Koristele kevätsipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja paahtovoidippi

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
ruusukaaleja
200
g
maa-artisokkia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
(koristeluun yrttejä)
Dippi
2
kananmunaa
200
g
voita
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.

  2. Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.

  3. Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Rakastan punajuuria, aurajuustoa ja sieniä ja niinpä sain idean yhdistää ne ihanat maut tähän kasvisruokaan. Voi kuinka tästä tulikin hyvää! ps. Keitin punajuuret jo edellisenä päivänä. Punajuurien keittoaika kuorineen on 50 min.
(tähän ei siis käytetä etikkapunajuuria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritäytteiset sienet

Ainekset

8
kpl
isoja herkkusieniä
1,5
dl
keitettyjä punajuuria (kuutioina tässä)
1/2
sipuli
1
omena
8
rkl
Aurajuustomurua
1,5
dl
Creme Fraichea
1
kananmuna
Ripaus
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
oreganoa
8
rkl
Emmental juustoraastetta

Työvaiheet

1. Pese herkkusienet, poista kanta ja koverra keskusta siistiksi. (kannat käytin täytettyihin paprikoihin, joiden ohje tulee pian tännekkin.) Asettele herkkusienet voideltuun uunivuokaan.

2. Pilko sipulit ja omena. Paista sipuleita paistinpannulla ja lisää siihen keitetyt pehmeät punajuuret sekä omenakuutiot.

3. Lisää seokseen ranskankerma, aurajuusto ja mausteet.

4. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita.

5. Täytä sienet seoksella ja lisää jokaisen sienen päälle ruokalusikallinen juustoraastetta.

6. Paista 200:ssa asteessa toiseksi alimmaisella tasolla n. 35 min.

7. Anna vetäytyä 10 min.

Reseptin laatija: Tarja Pasanen /vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Henrik Packalén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahden kaalin herkku! Ravintola Ultimassa ruusukaalit tarjotaan kullanruskeiksi uppopaistettuna ja peiteltynä rapeaksi paahdettuun lehtikaaliin. 

Vinkki! Kuivaa kosteus ruusukaalien pinnalta hyvin ennen uppopaistamista, jotta öljy ei räisky. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ultiman ruusukaalit

Ainekset

Rapeat lehtikaalit
200
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
Uppopaistetut ruusukaalit
400
g
ruusukaaleja
1–1½
l
rypsiöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja revi lehdet isoiksi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa lehdet hyvin, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 8 minuuttia, laske uunin lämpö 100 asteeseen ja paahda rapeiksi, 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa ruusukaalit.

  2. Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Nypi uloin lehti pois. Halkaise ruusukaalit ja laita ne talouspaperille kuivumaan leikkauspinta alaspäin.

  3. Kuumenna öljy valurautapadassa (vet. 3–5 l) tai paksupohjaisessa kattilassa 160-asteiseksi. Jos et käytä lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila leipäpalalla: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu öljyn pinnalla poreillen. Pidä padan tai kattilan kansi saatavilla siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan.

  4. Laita 6–8 ruusukaalia kerrallaan reikäkauhalla öljyyn, varo roiskeita. Paista kaaleja 4–6 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperille lautaselle valumaan. Valuta etikkaa päälle ja mausta suolalla. Paista loput kaalit.

  5. Lämmitä tarjoilukulhot uunissa. Laita ruusukaalit lämpimiin kulhoihin ja peitä rapeilla lehtikaaleilla.

Kommentit (0)