Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Tämä hienostunut kasvishodari ei kalpene lihaisien hot dogien rinnalla. Parsadogi on elegantti tarjottava vaikkapa brunssilla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsadogi

Ainekset

8
vihreää tankoparsaa
50
g
parmesaania
4
hot dog -sämpylää
Pinaattikokkeli
5
munaa
1
tl
suolaa
2
tl
Dijon-sinappia
3
rkl
voita
3
dl
pinaattia
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin hellästi kuorimaveitsellä. Leikkaa puumainen varren alaosa pois. Raasta parmesaani. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Aloita pinaattikokkelin tekeminen. Riko munat kulhoon, mittaa mukaan suola ja sinappi ja sekoita vispilällä hyvin sekaisin. Laita parsat uuniin 10 minuutiksi ja tee sillä aikaa munakokkeli loppuun. Kuumenna pannu ja sulata voi pannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele kokkareiseksi. Lisää lopuksi pinaatti ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti, jotta pinaatit menevä vähän kasaan.
  3. Lämmitä hodarisämpylät. Kokoa hodari laittamalla ensin munakas pohjalle. Sen jälkeen nosta kaksi parsan vartta munakokkelin päälle. Jaa juustoraaste hodareille ja nosta ne pellille. Anna olla uunissa 5 minuuttia, jotta juusto pehmenee hieman. Koristele kevätsipulilla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Jogurtti-fenkolikeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana. Joka tapauksessa se on supermaukas. Soppa viimeistellään rapsakalla kevätsipulilla, raikkaalla mintulla ja tilkalla tujakkaa harissaöljyä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fenkoli-jogurttikeitto

Ainekset

4
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
l
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1
kananmuna
1
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
dl
säilykelinssejä
2
kevätsipulinvartta
2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
harissaöljyä
Harissaöljy
1
valkosipulinkynsi
1
dl
öljyä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
harissatahnaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin harissaöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli ja fenkolinsiemenet öljyyn. Kuumenna noin 30 sekuntia ja ota kattila liedeltä. Sekoita harissa öljyyn ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Hienonna kevätsipulit, kuoritut valkosipulinkynnet ja fenkoli.
  3. Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnetut kasvikset liemeen ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Yhdistä kulhossa jogurtti, kananmuna ja maissitärkkelys. Sekoita. Ota kauhallinen kuumaa kasvislientä ja sekoita se jogurttiseokseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Kaada jogurttiseos poreilevaan liemeen ja sekoita hyvin. Lisää kuivattu minttu, suola ja pippuri. Hauduta 5–8 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Valuta linssit. Hienonna kevätsipulit, minttu ja lehtipersilja. Jaa annokset lautasille ja annostele linssejä, sipulia ja yrttejä päälle. Viimeistele harissaöljyllä.

Kommentit (0)

Tätä Mojo- kastiketta tarjoillaan Kanariansaarilla esimerkiksi ryppyperunoiden, eli Papas Arugadas kanssa. Sopii hyvin myös grillatulle lihalle.

Vaikeustaso
Helppo

Punainen Mojo- kastike (Mojo Colorado)

Ainekset

1
Kokonainen valkosipuli
1
tl
Suolaa
200
ml
Oliiviöljyä
1
Kokonainen punainen paprika
1 - 2
tl
Kuminan siemeniä
2
Paahtoleipäviipaletta ilman kuoria
50 - 100
ml
Valkoviinietikkaa
1
tl
Paprikajauhetta

Työvaiheet

1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.
2. Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja 50 ml valkoviinietikkaa yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
3. Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.

Kommentit (0)