Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Keskivaikea
Parsakaali-rakuunagratiini
Ainesosat
500
g
parsakaalia
vettä keittämiseen
1
tl
suolaa
1
prk
(2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
150
g
cheddarjuustoa
1 1/2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
maissitärkkelystä
Vaiheet
- Pane kattilaan pilkottu ja siistitty parsakaali, suola ja vettä niin että parsakaali peittyy. Keitä noin 7 minuuttia, kunnes kaalit ovat napakan kypsiä.
- Kuumenna samaan aikaan toisessa kattilassa ruokakerma ja maissitärkkelys, cheddar ja rakuuna. Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut ja seos on hieman suurustunut. Nosta sivuun.
- Valuta parsakaalit ja asettele ne pinnoitettuun, reunalliseen uunivuokaan.
- Kaada päälle juustoseos ja pane vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 10 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin. Tarjoa kasvisruokana tai aterialla lisäkkeenä.