Paven päivänä Vain elämää-tähdet saivat herkutella keväisellä kausiruualla parsakeitolla. Parsakauden ulkopuolella keiton voi valmistaa säilykeparsasta tai parsakaalista ja jauhoisesta perunasta.
Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!
Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.
Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.
Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!
Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.
Katso muut tähtireseptit Vain elämää -keittokirjasta.
Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.
Paven parsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele parsat. Napsauta pois kuiva puumainen kanta ja kuori parsan varret kevyesti. Paloittele varret. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota sipulisilppu kattilan pohjalla voissa. Lisää parsat ja liemi. Keitä noin 7 minuuttia, kunnes parsat ovat kypsiä.
- Kaada noin 1/3 keittoliemestä syrjään. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Ohenna keitto sopivan paksuiseksi liemellä ja kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa keitto kulhoihin ja koristele oliiviöljytipoilla ja mustapippurilla.
Vinkki! Parsakauden ulkopuolella voit valmistaa vihreän sosekeiton parsakaalista. Keitä silloin parsan joukkoon myös muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja paloiteltuna.