Paprikoiden mehevä täyte syntyy paahtoleivästä ja juustosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
25 min + paistoaika 1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo
Peperoni ripieni eli täytetyt paprikat
Ainekset
5
paprikaa
Täyte
1
ras
kaurapaahtoleipää
50
g
parmesaanijuustoa
2
dl
maitoa
2 1/2
rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia
(sitruunamehua)
Työvaiheet
- Pese paprikat ja poista niistä siemenet. Paista paprikoita 170-asteisessauunissa leivinpaperin päällä noin tunti. Sulje ne kuumina tukevaan muovipussiin tai folioon jäähtymään. Pussissa höyrystyneiden paprikoiden kuori irtoaa helpommin.
- Valmista täyte. Leikkaa paahtoleipien reunat pois. Laita leipien sisukset kulhoon. Kaada päälle maitoa, niin että leivät peittyvät, anna imeytyä hetki.
- Raasta juusto. Puristele liika maito pois leipämassasta ja sekoita se juustoraasteeseen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, ruohosipulisilpulla ja halutessasi sitruunamehulla.
- Kuori paprikat, pane täyte niiden sisään ja paista vielä 10 minuuttia170 asteessa.
- Anna paprikoiden hiukan jäähtyä ennen kuin leikkaat ne annospaloiksi.