Paprikoiden mehevä täyte syntyy paahtoleivästä ja juustosta.
Peperoni ripieni eli täytetyt paprikat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese paprikat ja poista niistä siemenet. Paista paprikoita 170-asteisessauunissa leivinpaperin päällä noin tunti. Sulje ne kuumina tukevaan muovipussiin tai folioon jäähtymään. Pussissa höyrystyneiden paprikoiden kuori irtoaa helpommin.
- Valmista täyte. Leikkaa paahtoleipien reunat pois. Laita leipien sisukset kulhoon. Kaada päälle maitoa, niin että leivät peittyvät, anna imeytyä hetki.
- Raasta juusto. Puristele liika maito pois leipämassasta ja sekoita se juustoraasteeseen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, ruohosipulisilpulla ja halutessasi sitruunamehulla.
- Kuori paprikat, pane täyte niiden sisään ja paista vielä 10 minuuttia170 asteessa.
- Anna paprikoiden hiukan jäähtyä ennen kuin leikkaat ne annospaloiksi.