Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Paprikoiden mehevä täyte syntyy paahtoleivästä ja juustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
25 min + paistoaika 1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Peperoni ripieni eli täytetyt paprikat

Ainekset

5
paprikaa
Täyte
1
ras
kaurapaahtoleipää
50
g
parmesaanijuustoa
2
dl
maitoa
2 1/2
rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia
(sitruunamehua)

Työvaiheet

  1. Pese paprikat ja poista niistä siemenet. Paista paprikoita 170-asteisessauunissa leivinpaperin päällä noin tunti. Sulje ne kuumina tukevaan muovipussiin tai folioon jäähtymään. Pussissa höyrystyneiden paprikoiden kuori irtoaa helpommin.
  2. Valmista täyte. Leikkaa paahtoleipien reunat pois. Laita leipien sisukset kulhoon. Kaada päälle maitoa, niin että leivät peittyvät, anna imeytyä hetki.
  3. Raasta juusto. Puristele liika maito pois leipämassasta ja sekoita se juustoraasteeseen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, ruohosipulisilpulla ja halutessasi sitruunamehulla.
  4. Kuori paprikat, pane täyte niiden sisään ja paista vielä 10 minuuttia170 asteessa.
  5. Anna paprikoiden hiukan jäähtyä ennen kuin leikkaat ne annospaloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pestopasta uusiksi punajuurilla! Juurikkaat antavat pestolle muhkean maun ja upean värin. Tahna on herkkua myös esimerkiksi pizzapohjan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestopasta

Ainekset

3
punajuurta
3
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
sitruunan mehu
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
pinjansiemeniä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300
g
(nauha)pastaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.
  4. Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.

Vinkki! Punajuuripesto toimii myös pizzapohjalle levitettynä. Lisää päälle vielä vuohenjuustoa.

Kommentit (0)