Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
11:00 | 3.3.2022

Perunapakorat ja 5 minuutin minttuchutney

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pakorat ovat tuttuja jokaiselle Intian-kävijälle. Nämä rapeaksi uppopaistetut, mausteiset suupalat voi tehdä melkein mistä tahansa kasviksesta. Raikas minttukastike rikastetaan jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Keskivaikea

Perunapakorat ja 5 minuutin minttuchutney

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
perunoita
Mausteseos
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
hienonnettua korianteria
1
tl
suolaa
1½
tl
garam masalaa
1½
tl
currya
½
tl
cayennepippuria
Leivitys
5
dl
kikhernejauhoja
noin 2½
dl
vettä
Paistamiseen
noin 3
dl
rypsiöljyä
Päälle
sormisuolaa
5 minuutin minttuchutney
1
valkosipulinkynsi
1
jalapeno
1
iso ruukku mintun lehtiä
½
ruukkua korianteria
½
ruukkua persiljaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
2
rkl
luonnonjogurttia tai muuta maustamatonta jogurttia
noin 1
rkl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Vaiheet

  1. Pese perunat huolella ja leikkaa noin ½ sentin viipaleiksi. Höyrytä viipaleita höyrytyskattilassa tai mikroaaltouunissa noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kuivaa perunat. (Vaihtoehtoisesti leikkaa perunat niin ohuiksi viipaleiksi,
    ettei esikypsennystä tarvita.)

  2. Tee mausteseos. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kääntele perunoihin.

  3. Sekoita jauhot ja vesi paksua lettutaikinaa muistuttavaksi. Kaada perunoiden päälle. Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla 120 asteeseen. Uppopaista perunaviipaleet toisistaan erillään, noin 10 kerrallaan, noin 4 minuuttia per erä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa. Nauti heti tai pidä 100-asteisessa uunissa lämpimänä.

  4. Tee minttuchutney. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, hienonna jalapeno. Soseuta kaikki chutneyn ainekset blenderissä. Tarjoa perunapakoroiden kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
kasvisruokareseptejä
kasvisruoka
Peruna
Minttu
Chutney
Intialainen

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini