
Pakorat ovat tuttuja jokaiselle Intian-kävijälle. Nämä rapeaksi uppopaistetut, mausteiset suupalat voi tehdä melkein mistä tahansa kasviksesta. Raikas minttukastike rikastetaan jogurtilla.
Perunapakorat ja 5 minuutin minttuchutney
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat huolella ja leikkaa noin ½ sentin viipaleiksi. Höyrytä viipaleita höyrytyskattilassa tai mikroaaltouunissa noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kuivaa perunat. (Vaihtoehtoisesti leikkaa perunat niin ohuiksi viipaleiksi,
ettei esikypsennystä tarvita.) -
Tee mausteseos. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kääntele perunoihin.
-
Sekoita jauhot ja vesi paksua lettutaikinaa muistuttavaksi. Kaada perunoiden päälle. Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla 120 asteeseen. Uppopaista perunaviipaleet toisistaan erillään, noin 10 kerrallaan, noin 4 minuuttia per erä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa. Nauti heti tai pidä 100-asteisessa uunissa lämpimänä.
-
Tee minttuchutney. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, hienonna jalapeno. Soseuta kaikki chutneyn ainekset blenderissä. Tarjoa perunapakoroiden kanssa.