Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 600 keittokirjaan.
Ohje: Suvi Rüster Kuva: Sanna Maskulin

Helppo ja hyvä porkkanapihvien perusohje, jota voi varioida lisäämällä mausteita tai muita aineksia.

Tuore korianteri ja lehtipersilja ovat näissä pihveissä ihan ehdottomat mausteet, muuten voit varioida mausteita. Jeeraa ja korianteria lisäämällä saat enemmän itämaista makua. Esimerkiksi tuore inkivääri tai ripaus kuivattua chiliä sopii hyvin mausteeksi. Appelsiinimehun sijaan voi käyttää vaikka greippi- tai sitruunamehua ja raastaa mukaan hieman sitruunankuorta. Myös ananasmehu käy.

Paista kasvispihvit lettupannun koloissa, niin onnistut varmasti. Tästä saat komeasti neljän hengen sapuskat. Riippuen miten paksuja pihvejä teet, taikinasta tulee 12-18 pihviä.

Gluteenittoman version saat, kun korvaat vehnäjauhot tattarijauholla tai korvaat jauhot jauhetuilla, kuivattuilla suppilovahveroilla. Kokeile myös erilaisia pähkinöitä tai lisää pari ruokalusikallista pähkinävoita taikinaan. Kun notkistat sitä hieman öljyn kanssa, saat sen helpommin sekoitettua taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-18 pihviä
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-cashewpihvit

Ainekset

500
g
porkkanoita
1
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
ananas- tai appelsiinimehua
2
dl
hienonnettuja yrttejä (esim. korianteri, persilja tai minttu)
2
isoa kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
2-3
rkl
vehnäjauhoja
voita tai öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Mittaa cashewpähkinät ja mehu kulhoon ja anna liota 5 minuuttia.
  2. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Hienonna yrtit.
  3. Mittaa porkkanaraaste, pähkinät liemineen, yrtit, kananmunat, oliiviöljy, hunaja, suola ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja aja tasaiseksi taikinaksi. Jos et omista monitoimikonetta, tee massa sauvasekoittimella. Porkkanoiden mehukkuudesta riippuu, kuinka paksua taikinasta tulee. Jos taikina tuntuu liian juoksevalta, lisää vähän vehnäjauhoja.
  4. Kuumenna pieni nokare voita ja tilkka öljyä lettupannun koloissa. Lisää noin 3 rkl taikinaa koloihin ja tasoita pinta. Paista noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Vinkki! Älä hötkyile pihvien kääntämisen kanssa. Kun pihvi alkaa olla kypsä käännettäväksi, se ”kutistuu” hieman. Mitä ohuemmat pihvit teet, sitä helpompi ne on kääntää ilman että pihvi hajoaa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi kreikkalainen jogurtti, jossa on tilkka oliiviöljyä, tuoretta korianteria hienonnettuna ja murusteltua fetaa. Myös sienikastike istuu hyvin.

Kommentit (1)

Ippa Douglas
Seuraa 
Liittynyt22.8.2016

Millä vehnäjauhot voisi korvata? =viljaton

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastu munakoisoon yrttisen pastan muodossa! Tämä herkkupasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii siksi kiireisellekkin kokkaajalle.

Ilman juustoa munakoisopasta on ihana vegaaninen herkku! Juuston ystävät voivat halutessaan raastaa pinnalle parmesaania tai esimerkiksi murustella fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen munakoisopasta

Ainekset

800
g
munakoisoa
tilkka
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
suolaa
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua basilikaa
2
rkl
hienonnettua minttua
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
LISÄKSI
300
g
pastaa
Päälle halutessasi
juustoa/ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Kommentit (0)