Mausteisen kirpeän salaatin idea tulee marokkolaisesta keittiöstä. Ripaus kanelia antaa jouluisen maun tälle värikkäälle salaatille. Jos sinulla ei ole granaattiomenaa, käytä sen tilalla puolukoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Punajuuri-sitrussalaatti
Ainekset
1
dl
mustia linssejä
6
punajuurta
1
granaattiomena
2
appelsiinia
2
verigreippiä
tuoretta lehtipersiljaa
tuoretta minttua
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
hunajaa
1
tl
kanelia
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
(suolattomia) pistaasinsydämiä
Työvaiheet
- Huuhdo linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä linssit.
- Kuori punajuuret ja viipaloi kiekoiksi. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi, 20-30 minuuttia.
- Perkaa granaattiomenan siemenet. Leikkaa appelsiineista ja verigreipeistä reilusti kuori pois ja viipaloi hedelmät. Rouhi pistaasinsydämet.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Kokoa salaatti vadille: pohjalle sitrusviipaleita ja punajuurta, päälle granaattiomenan siemeniä, pistaaseja ja linssejä. Koristele yrteillä ja kaada pinnalle kastike.