Punajuuri ja sinihomejuusto ovat ihana makupari - myös letuissa! Koska sinihomejuusto kärähtää helposti, helpoin tapa yhdistää maut on paistaa punajuurista lettuja ja tarjota ne sinihomejuustokastikkeen kera.
Punajuuriletut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita punajuuri valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Kuori sipuli.
- Raasta punajuuri ja kuorittu sipuli. Sekoita raasteet kulhossa kananmunien ja kermaviilin kanssa.
- Lisää jauhot, sekoita taas. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. (Laita joukkoon myös ripaus timjamia, jos pidät timjamin mausta.)
- Lorauta joukkoon öljy. Jätä taikina pöydälle turpoamaan 20 minuutiksi.
- Sulata lettupannun koloissa pieni nokare voita ja nosta kauhalla koloon taikinaa. Kokeile ensin yhdellä letulla, jotta saat säädettyä lietesi lämmön oikealle tasolle.
- Paista letut keskilämmöllä. Käännä punajuuriletut vasta, kun ne ovat hyytyneet myös yläpinnalta.
- Käännä hyytyneet letut ja paista lyhemmän aikaa toiselta puolelta. Kääri lettulautasen päälle folio ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia.
- Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset. Tarjoa letut sinihomejuustokastikkeen ja vaikkapa kuskusin tai salaatin kera.
Vinkki! Sinihomejuuston voi laittaa myös lettutaikinaan. Jos aiot paistaa lettujen joukkoon sinihomejuustoa (sopiva määrä on noin 50 g), laita taikinaan vain ¼ tl suolaa. Ripottele juusto letulle, kun lettu on pannulla: laita muutama nokare juustoa letun yläpinnalle. Käännä lettu vasta, kun yläpinta on hyytynyt. Se on erityisen tärkeää silloin, jos pinnalla on sinihomejuustoa. Letun juustopuolta ei nimittäin voi paistaa kovin kauan aikaa, muutoin juusto herkästi kärähtää.