Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
12:35 | 27.1.2014

Punajuurimunakas

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Niininharju KUVA Pia Inberg

Tämä munakas sopii ihanasti niin kiireettömän aamun aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi tai miksei jopa illalliseksi! Monipuolinen munakas sisältää runsaasti makua.

Vinkki! Kätevintä on käyttää vakuumiin pakattuja, esikeitettyjä puna-juuria. Ne löytyvät kaupan vihannesosastolta. Niissä ei ole lainkaan säilöntäaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
35 min
Helppo

Punajuurimunakas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
kypsiä punajuuria
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
½
punainen paprika
100
g
siitake- tai portobellosieniä
½
tuore, mieto chili
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
jauhettua paprikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta hienonnettua basilikaa
4
kananmunia
hieman vettä
Lisäksi
2
rkl
pehmeää vuohenjuustoa
kokonaisia basilikanlehtiä

Vaiheet

  1. Kuutioi kypsät punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprikan puolikas. Puhdista siitakesienet. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja paista  sipuleita, paprikaa, sieniä ja chiliä keskilämmöllä noin seitsemän  minuuttia. Lisää paprikajauhe, jatka sekoitellen viisi minuuttia. Lisää punajuuret ja jatka paistamista viisi minuuttia.
  2. Lisää suola, tarkista maku. Lisää myös hienonnettu basilika. Siirrä punajuuriseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa, sekoita vesi joukkoon. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea.
  3. Kaada puolet punajuuriseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1–2 minuuttia. Aseta munakas lautaselle. Toista  sama loppujen kananmunien kanssa. Lusikoi nokare vuohenjuustoa päälle. Koristele kokonaisilla basilikanlehdillä.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
vuohenjuusto
punajuuri
munakas
sporttiruoka
aamiainen & brunssi

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini