
Hasselpähkinä-chililisuke nostaa kaalipihvit uudelle tasolle ja tuo rapeutta pihveille.
Punakaalipihvit, hasselpähkinää ja chiliä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Poista punakaalista huonot päällyslehdet. Leikkaa punakaali noin 2 cm paksuiksi pihveiksi.
-
Öljyä pihvit molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pellille leivinpaperin päälle.
-
Paista 30–40 minuuttia kunnes pihvit ovat kullanruskeita ja veitsellä kokeillessa pehmeitä. Käännä puolessa välissä paistoa. Jos pihvit tummuvat liikaa, peitä foliolla.
-
Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetki ja rouhi veitsellä. Laita kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu chili, hienonnettu minttu, hyvin pestyn sitruunan kuori, vaahterasiirappi ja öljy. Sekoita. Lusikoi hasselpähkinä-chililisuketta pihvien päälle.