Sannin päivänä ruokapöytään katetaan raikkaita salaatteja ja ihastuttavia kasvisruokia. Kokeile esimerkiksi tätä paahdetuista perunoista, pinaatista ja kesäkurpitsasta valmistuvaa salaattia.
Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!
Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.
Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.
Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!
Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.
Katso muut tähtireseptit Vain elämää -keittokirjasta.
Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.
Sannin paahdettu perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Viipaloi perunat ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippuri ja sekoittele perunaviipaleisiin.
- Paahda perunoita 200 asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saavat hiukan väriä.
- Valmista perunoiden kypsyessä muut kasvikset. Huuhdo pinaatti. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja viipaloi sipuli ja hienonna kevätsipuli varsineen.
- Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää pannulle pinaatti ja paista, kunnes se on kutistunut pannulle. Nosta pinaatti syrjään pannulta, lisää hieman öljyä ja lisää kesäkurpitsa ja sipulit. Paista muutaman minuutin ajan.
- Sekoita perunat ja paistamasi kasvikset kulhossa, kaada kastikkeeksi öljyä ja viinietikkaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa salaatti lisäkeruokana.