Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Kaalikääryleitä kolmessa vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-16 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savoijinkaalikääryleet

Ainekset

1
savoijinkaali
Täyte
savoijinkaalisuikaleet
2
salottisipulia
2
rkl
voita
1
tähtianis
6
kananmunaa
100
g
pinaattia
3-4
lehtipersiljanoksaa
100
g
raastettua gruyére-juustoa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
rkl
voisulaa
kapris-rusinahilloa (ks. ohje alla)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin kapris-rusinahillo ohjeen mukaan.
  2. Laita vettä kiehumaan kaalia varten.
  3. Poista kaalista uloimmat nahistuneet lehdet. Irrota sen jälkeen 12 lehteä kääryleitä varten. Leikkaa lehdistä kovat keskiruodit pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, älä heitä vettä pois. Jäähdytä kaalinlehdet kylmän veden alla ja kuivaa ne. Kauli kaalinlehdet yksitellen tasaisen paksuisiksi. Laita lehdet sivuun odottamaan täyttämistä.
  4. Valmista täyte. Suikaloi loppu kaali täytettä varten. Kuori, hienonna ja kuullota salottisipuli kattilassa voissa 5 minuuttia. Lisää kaalisuikaleet ja anis joukkoon ja hauduta 10 minuuttia. Poista tähtianis.
  5. Täytteen kypsyessä keitä kananmunat kaalinryöppäysvedessä, 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  6. Pese pinaatit, ota muutama lehti sivuun koristeeksi, ja lisää loput kaalin ja sipulin joukkoon ja hauduta 2–3 minuuttia. Hienonna persilja joukkoon, lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Kuori ja paloittele kananmunat täytteeseen.
  7. Lusikoi täyte kaalinlehdille ja rullaa kääryleiksi uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Voitele kääryleet voilla ja paista 10 minuuttia uunissa. Tarjoa kapris-rusinahillon kera.

VINKKI Jos haluat annoksesta ruokaisamman, keitä lisukkeeksi esimerkiksi ohrajyviä.

 

Kapris-rusinahillo

Ainekset

1/2
dl
kapriksia liemineen
1/2
dl
keltaisia rusinoita
1/2
dl
hillosokeria

Työvaiheet

  1. kaikki ainekset kattilaan. Keitä hilloksi keskilämmöllä, noin 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.