Savoijinkaalikääryleet kätkevät sisäänsä rapeaa mantelia, suolaista fetaa ja kasviksia. Tarjoa lisukkeena raikasta salaattia.
Savoijinkaalikääryleet
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise purjo, jätä päästä kiinni. Pese huolellisesti mullat pois. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.
-
Kuullota purjo ja porkkana 2 rkl öljyssä minuutin ajan, lisää valkosipuli ja mausteet. Kuullota vielä hetki. Kaada purjo-porkkanaseos kulhoon.
-
Paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Rouhi ne ja jätä osa koristeluun. Lisää mantelit, murusteltu fetajuusto ja hienonnettu tilli kulhoon ja sekoita.
-
Irrota savoijinkaalista 8 lehteä, laita loppuosa kaalista kylmään ja käytä muihin ruokiin. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, laita lehdet kattilaan. Keitä lehtiä vedessä 2 minuuttia. Nosta lehdet valumaan.
-
Laita jokaisen lehden alareunaan täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita rullat saumapuoli alaspäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Penslaa rullat lopulla öljyllä. Valuta päälle hunajaa.
-
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele loput rouhitut mantelit päälle.